– Tunnelmat ovat hyvät. Varsinkin 100 ja 200 metrin vapaauintien tulokset yllättivät iloisesti, kertoo Nummelan Kisaajien 18-vuotias Nea-Amanda Heinola (18).

Hän saavutti neljä mitalia viime viikonloppuna Espoon Leppävaarassa pitkän radan SM-uinneissa. Heinola ui sunnuntaina 200 metrin vapaauinnin Suomen mestariksi. Heinola ui mestariksi uudella ennätysajallaan 2.03,64. Hopealle hän kauhoi 100 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin vapaauinnissa. 200 metrin sekauinnissa Heinola ui SM-pronssia.

– Neljä mitalia on hyvä tulos. 200 metrin sekauinti ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, rintauintiosuudella oli vaikeuksia. Kokonaisuutena kisat kuitenkin menivät hyvin.

Kevennettyä harjoittelua

Nyt Nea-Amanda Heinolalla on hieman lomaa kovasta harjoittelusta. Mistään kesälomalaisen ”laiskottelusta” huippu-uimarin lomassa ei kuitenkaan ole kyse.

– Käyn tälläkin viikolla kyllä uimassa ja käyn lenkillä. Nyt harjoitellaan hieman kevyemmin ja loppukesästä alkaa uusi peruskuntokausi.

Vihdin lukiota käyvä Heinola harjoittelee harjoituskaudella kaksi kertaa päivässä kuutena päivänä viikossa.

– Uin kahdeksan-kymmenen kilometriä päivässä. Lisäksi kaksi kertaa viikossa käyn salilla ja kerran kaksi viikossa omatoimisesti lenkillä. Harjoittelua tarvitaan, jotta kehittyy.

Lue lisää torstain 4.7. Luoteis-Uusimaasta!