Lopen seurakunnan kappalainen Ilkka Juote tuli Lopen seurakunnan palvelukseen vuonna 1984. 35 vuoden uran aikana Juote on kehittänyt seurakunnan toimintamuotoja, kuten viime joulukuussa 17. kerran pidetty metsäkirkko. Musiikki on näytellyt merkittävää roolia kirkonmiehen elämässä niin sävellyksinä kuin työssä mm. gospel-messuina. Ilkka-pappi näkyy ja liikkuu edelleen seurakuntalaisten keskuudessa.

Hengellinen herääminen nuorena

Juote kertoo, että hänen kotinsa oli aivan tavallinen maalaiskoti Somerolla ja hengellinen elämä ei ollut jatkuvasti esillä.

– Iltarukous opetettiin, kirkossa käytiin harvakseltaan ja rippikoulu käytiin, toteaa Juote.

– 14-vuotiaana ennen rippikoulua Jumalan ”kutsu kävi” minulle ja sillä oli heti vaikutusta elämääni monella tavalla.

Lukioaikana Juotteelle valkeni, että teologian opiskelu on hänelle oikea suunta, vaikka esimerkiksi lastentarhanopettajankin työkin kiinnosti. Papiksi Juote vihittiin vuonna 1978 ja Lopelle työura toi hänet vuonna 1984 ja 35 vuotta tuli täyteen 1. adventtina 2019. Valmistumisensa jälkeen hän suoritti myös varusmiespalveluksensa varusmiespappina Riihimäellä.

– Lopelta löytyi myös vaimo ja perheellä on ollut hyvä olla juuri täällä. Ei ole ollut tarvetta lähteä mihinkään, summaa Juote.

Lue lisää Lopen Lehden vuoden 2020 ensimmäisestä numerosta!