– Pojilla on ihan OK-tunnelmat, kertoo jokikuntalainen Silja Stockinger. Hänen lapsensa Otto ja Joonatan Äyräs jäivät pois koulusta jo tiistaina, jolloin se oli mahdollista ilmoittamalla kouluun. Keskiviikkona alkoi lähiopetuksen keskeytys Vihdin kouluissa.

Vihdin yhteiskoulusta tuli 9.-luokkalaiselle Otolle selkeät toimintaohjeet, ja Jokikunnan koulusta ohjeistettiin 2.-luokkalaista Joonatania myös opettajan Whatsapp-viestillä.

– Tehtäviä tulee koulusta ja läksyjäkin annetaan. Äidinkieli ja matematiikka ovat tärkeimmät kakkosluokkalaiselle, mutta taitoaineistakin tulee soveltavia tehtäviä, kertoo Silja.

Hän uskoo, että etäopiskelu onnistuu.

– Kotona se tietysti vaatii valvontaa ja tukea etenkin pienemmille. Päivärytmi ja määrätietoinen tekeminen ovat tärkeitä.

Silja Stockinger työskentelee suunnittelijana Eläketurvakeskuksessa ja tekee etätöitä melko paljon.

– Työnantaja suhtautuu hienosti etätöiden tekemiseen silloinkin, kun lapset ovat kotona.

Nyt Silja on ollut etätöissä talvilomaviikosta asti.

– Rokotuksesta huolimatta sairastuin influenssaan, tauti pitkittyi ja oli aika kova. Kun paranin, tuli tämä koronatilanne päälle. Nyt ei todellakaan pidä altistaa ketään!

Perheen isä Juha Äyräs työskentelee lähellä Ikkalassa Nurmi Hydro Oy:ssä, jossa hän on osakkaana.

– Hän voi tarvittaessa joustaa työajoissaan, mikä helpottaa nyt kun lapset ovat kotona. Koronatilanteen takia hän ei enää käy lounaspaikoissa vaan tulee kotiin syömään, Silja mainitsee. – mkl