Senaatti-kiinteistöt avaa tarjouskilpailun osoitteen Bulevardi 23–27 kiinteistöstä, eli vuonna 1879 venäläiseksi teatteriksi valmistuneesta Aleksanterin teatterista Helsingissä. Mittavaa peruskorjausta tarvitsevalle kohteelle haetaan kulttuuria ja sen historiaa arvostavaa ostajaa.

Vuodesta 2005 Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa ollut Aleksanterin teatteri ja 1950-luvulla valmistunut lisärakennus teatterin vieressä ovat myynnissä. Viime vuosina teatterin kuntoa on pidetty yllä mm. kattoremontilla, mutta rakennus tarvitsee kokonaisvaltaisen perusparannuksen, jonka kustannuksiksi on arvioitu noin 40 miljoonaa euroa. Muun muassa rakennuksen kiinteistö- ja näyttämötekniikka tulisi uusia vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Aleksanterin teatterille ei ole valtion omaa käyttöä ja sen vuoksi se myydään. Valtion kiinteistöstrategian mukaan valtiolle tarpeettomista kiinteistöistä voidaan luopua ja omistukseen sidotut pääomat vapautetaan valtion muihin tarpeisiin.

– Kohteen ostaminen, kunnostaminen ja ylläpitäminen tulee olemaan merkittävä kulttuuriteko, sanoo kohteen myynnistä vastaava Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

Haemme osaavaa ja vastuullista uutta omistajaa

Vuonna 1879 venäläiseksi teatteriksi valmistunut Aleksanterin teatteri on yksi Helsingin tunnistettavista maamerkeistä Bulevardilla. Teatterirakennus on vahvasti suojeltu ja sen käyttöä kulttuuritoimintaan ohjaa voimassa oleva kaava.

Lue lisää Rööperin Lehden numerosta 12!