Radalle lisää ammuntapaikkoja – radalla ensi vuonna Metsästäjänliiton SM-kisat

Lopen ampumaurheilukeskuksen ympäristöluvan laajennus on hyväksytty ja saanut lainvoiman. Sen pohjalta merkittävä Ampumaurheilukeskus 2021 -hanke voi edetä suunnitellulla tavalla. Hankkeella tähdätään kilpailu- ja harrastustoiminnan mahdollisuuksien kehittämiseen.

Lopen ampumaratayhdistys käynnisti kehittämishankkeen suunnittelun syksyllä 2016. Suunnittelu alkoi työpajoilla, joissa ampumaurheilukeskuksen aktiivisia käyttäjiä kuultiin toiveiden ja tarpeiden kartoittamiseksi. Saatujen palautteiden perusteella Lopen ampumaurheilukeskukselle tehtiin päivitetty aluesuunnitelma.

Suunnitelmassa huomioitiin alueen viihtyvyyden ja turvallisuuden lisäksi ampumaurheilukeskuksen lisääntyvä kävijämäärä, joka vaatii lisää paikoitustilaa ja tiloja kilpailutoiminnan järjestämiseen. Painetta kävijämäärän lisääntymiseen aiheuttaa yleisesti tiedossa oleva kunnon ampumaratojen puute koko Etelä-Suomessa.

Nyt hyväksytty ympäristöluvan laajennus mahdollistaa rakennustöiden jatkamisen ampumaurheilukeskuksen alueella suunnitellulla tavalla. Maanrakennustöistä on tehty yhteistyösopimus kokeneen RTA-yhtiön kanssa syksyllä 2019.

Lue lisää keskiviikon 24.6. Lopen Lehdestä!