Didrichsenin taidemuseota yli 27 vuotta johtanut Peter Didrichsen jättää tehtävänsä maaliskuun lopussa. Intendentti Maria Didrichsen aloittaa museonjohtajana 1. huhtikuuta.

Didrichsenin taidemuseon johtajana vuodesta 1992 toiminut Peter Didrichsen päättää johtajakautensa 31.3.2020. Didrichsenin taidemuseo sr -säätiön hallitus on nimittänyt museon nykyisen intendentin Maria Didrichsenin museonjohtajaksi 1.4.2020 alkaen. Maria Didrichsenistä tulee vasta kolmas museonjohtaja taidemuseon 55-vuotisen historian aikana. Vuosina 1965–1992 museota johti Peter Didrichsenin isä, taidesäätiön ja museon perustaja Gunnar Didrichsen. Museotoiminta on ollut Peter Didrichsenille ja hänen vanhemmilleen pro bono -työtä. Peter Didrichsenin johtajakauden aikana on panostettu erityisesti vaihtuviin näyttelyihin ja museon ammattimaiseen kehittämiseen samalla kun vuotuiset kävijämäärät ovat nousseet noin 50 000 kävijään vuodessa.

– Jätän tehtävän luottavaisin mielin, Peter Didrichsen toteaa.

– Ottaessani isäni kuoltua tehtävän vastaan museo oli jo jonkin aikaa viettänyt hiljaiseloa. Koska museon varat olivat hyvin rajalliset, oli valittava kokoelmien kartuttamisen ja aktiivisen näyttelytoiminnan välillä. Minulle oli luonteenomaista panostaa näyttelytoimintaan. Se oli pitkä ja alussa vaivalloinenkin tie, kunnes ammattitaitoinen ja yleisöpalveluun suuntautunut henkilökunta karttui, ja yhteistuumin pääsimme kohti tavoitettamme. Vaimoni Maria Didrichsen tuli mukaan 1997 ja hän on ollut tukeni siitä lähtien. Koska Maria on käytännössä hoitanut yhä enemmän museonjohtajan tehtäviä, on säätiön hallituksen päätös jatkajasta hyvin luonnollinen.

Peter Didrichsen katsoo, että hyvä aika luopua tehtävästä on nyt, kun kaikki hänen museolle asettamansa suuret tavoitteet ovat toteutuneet tai toteutumassa.

– Olen hyvin ylpeä nykyasemastamme, upeasta henkilökunnastamme ja saavutuksistamme, ja toivon hartaasti, etteivät ne ainoastaan säilyisi, vaan että museo voisi edelleen kehittyä yhä parempaan suuntaan jälkeeni, väistyvä museonjohtaja kertoo.

Lue lisää Munkinseudun numerosta 6/2020!