Riva-kaunotar matkalla Venemessuille ihailtavaksi

James Bond-elokuvista tuttu luksuspuuvene, Riva Super Florida kiiltelee upeana Veneveistämö T. Virtasen työpajalla Launosissa. Takana on monia kuukausia kestänyt suuri kunnostusurakka, ja seuraavaksi italialainen venekaunotar on matkalla ihailtavaksi Messukeskuksen Venemessuille.

– Tämän yksilön lisäksi saan messuille mukaan toisenkin saman mallisen Riva-veneen, vuosimallia 1959. Sille olen tehnyt vasta arvion kunnostuksesta ja veneen kunto on huono. Vieraat näkevät siis ikään kuin saman veneen ennen remonttia ja sen jälkeen,veneveistäjäyrittäjä Teemu Virtanen sanoo.

Riva-veneiden määrä Suomessa vähäinen

Riva on yksi maailman tunnetuimmista puuvenemerkeistä. Italialainen verstas valmisti aina 1990-luvulle saakka yhteensä 8000-9000 puuvenettä. Veneveistämö T. Virtasen korjaama Super Florida 417 on vuosimallia 1960.

Kyseistä mallia valmistettiin Teemu Virtasen arvion mukaan noin kahdeksansataa kappaletta. Eri mallisia Riva-veneitä on Suomessa n.15 kpl, joista n. puolet on ajokuntoisia.

– Tämä Riva ei ole vielä koskaan Suomen vesillä, sillä sen hämeenlinnalainen omistaja osti sen Ruotsista. Sieltä se kuljetettiin suoraan tänne veistämölle, Virtanen esittelee.

Veneveistämön kunnostama Riva-vene ostettiin aikoinaan uutena Ruotsiin, ja siellä se on ehtinyt olla muutamien omistuksessa ennen nykyistä omistajaansa.

Lue lisää keskiviikon 5.2. Lopen Lehdestä!