Nyt kannattaa viimeistään toimia

Ympäristönsuojelulain muutos ja uudistettu hajajätevesiasetus astuivat voimaan keväällä 2017. Merkittävin muutos tuli puhdistusvaatimusten noudattamisen siirtymäaikoihin, joiden pääperusteina ovat nyt vesiensuojelulliset tekijät. Uusi jätevesiasetus koskee haja-asutusalueen mökkejä tai omakotitaloja, jotka sijaitsevat enintään sadan metrin päässä vesistöstä tai pohjavesialueella. Näissä järjestelmä on kunnostettava 31.10.2019 mennessä. Kiinteistön sijaitessa näiden alueiden ulkopuolella, on järjestelmä uusittava puhdistusvaatimukset täyttäväksi esimerkiksi vesijärjestelmäremonttien yhteydessä. Viime kädessä lainkirjaimen noudattaminen on kiinteistön omistajan vastuulla.

Yrittäjä Janne Koivula ja hänen 17-vuotias tyttärensä Janette Koivula, Rakennus J. Koivula Oy:stä, ovat toteuttaneet useita jätevesisaneerauksia Lopella. Perheyritys Rakennus J. Koivula Oy hoitaa uuden lain mukaisen jätevesijärjestelmän asiakkaan tarpeiden mukaisesti, ”avaimet käteen” -periaatteella; hoitaen sekä suunnittelun, rakentamisen että lupapapereiden hoidon kuntaan päin.

– Jos oma jätevesijärjestelmä vaatii saneerausta, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa yhteyttä, että saataisiin suunnitelmat syksyn aikana kuntoon ja laitteet varattua, Raita Pro- puhdistusjärjestelmien jälleenmyyjänä toimiva Janne Koivula sanoo.

Lue lisää keskiviikon 11.9. Lopen Lehdestä!