– 1990-luvun alussa olisi ollut tuloksellisempaa vaikka jakaa Hesaria

Lopen vuoden yrittäjänä yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana palkittiin Talopalvelu J Majasalmi Oy:n yrittäjä Juha Majasalmi. 1980-luvun puolivälissä yrittäjäksi vahingossa ajautunut Majasalmi on uransa aikana toimittanut talon, oman kodin, noin 5 000 perheelle. Heistä noin 100 on ollut loppilaisia.

Työuran alkumetreillä Majasalmi perehtyi rakennusalaan V. Leinon palveluksessa kesätöissä. Valmistuttuaan kauppakorkeakoulusta Juha Majasalmi ajautui yrittäjäksi etsiessään töitä itselleen. Elettiin vuotta 1986.

– Helsingin Sanomissa oli ilmoitus, missä Jukkatalo etsi taloedustajaa pääkaupunkiseudulle, Juha Majasalmi kertoo.

Myyntihenkinen nuori mies haki tehtävään ja tuli valituksi. Edellytys työn vastaanottamiselle oli oman yrityksen perustaminen taloedustukseen. Näin hän tuli samalla lähteneeksi yrittäjän uralle perustettuaan

Talopalvelu J Majasalmi Ky:n. Yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi 1996.

– Tuolloin korkeakoulun jälkeen yrittäjäksi lähteminen ei ollut tavallista. Ikään kuin ajauduin yrittäjäksi. Kaikki tapahtui nopeasti, hän muistelee.

Talotoimittaja Planiatalo

Jukkatalojen parissa kului 7 vuotta ja seuraavaksi toimeksiantajaksi tuli Salvostalo. Vuonna 1994 Juha Majasalmi perusti yhdessä Roger Jusleniuksen kanssa talotoimittaja Planiatalon. Planiatalot valmistetaan nykyisin suurelementteinä Omatalo Oy:n Sonkajärven tehtaalla.

Yritystoiminnan laajentaminen oman talomerkin kehittämiseen osui keskelle 1990-luvun lamaa. Mutta se ei nuorta miestä lannistanut.

– 1990-luvun alussa olisi ollut tuloksellisempaa vaikka jakaa Hesaria, Majasalmi naurahtaa.

Mutta pian uuttera myyntityö kantoi hedelmää, ja Planiatalo alkoi menestyä. Parhaimmillaan taloedustajia on yrityksellä ollut 16. Myyntiketju valmiiseen taloon saakka vaatii sekä aikaa, että myös yhteistyökumppaneita: suunnittelu, talotehdas, kuljetukset, maansiirtotyöt ja asennustyöt. Talopaketin laajuuden mukaan myyjän vastuulle jää moni asia, joiden tekijöistä muodostuu laaja kumppanuusverkosto.

Lue lisää keskiviikon 9.10. Lopen Lehdestä!