Kallion kävelyfestivaali täyttää tänä keväänä 15 vuotta. Kansainvälistäkin huomiota herättäneen festivaalin erikoisuus on vielä se, että se on käynnissä koko ajan: Kf:n -omatoimi kävelyreittioppaitten avulla voi tehdä kävelyretkiä Kalliossa omatoimisesti milloin vain.

Kallion kävelyfestivaalin rungon muodostaa kuitenkin teemalliset opastetut kävelykierrokset kuukausittain Kallion kulmilla. Talvikaudella kävelytapahtuma keskittyy aiheeseen sopiviin keskustelu-ja luentoiltoihin. Viidentoista vuoden aikana kävelyfestivaali on toteuttanut noin 200 kävelyä eri teemoilla. Lisäksi Kkf julkaisee omatoimikävelyopas –sarjaa, joista uusin esittelee Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikkoja itäisessä kantakaupungissa.

Festivaalin perustaja on tuottaja Juhani Styrman.

– Kaupunkikävelyt ovat tänään suosittuja, niiden ekologisuus on myös huomattu, hiilijalanjälki pysyy aika pienenä kun harrastaa kotiseutumatkailua kotikulmillaan.

Styrman tunnetaan myös meritoituneena Helsingin kaupunkikulttuurin taustavaikuttajana. Hän on perustanut Kallion Kulttuuriverkoston ja on myös kaupunkifestivaalien Kallio Kukkii ja Kallio Kipinöi keskeinen voimahahmo.

Kallion kävelyfestivaali juhlii tietenkin juhlavuottaan kävelen. Kävelykausi alkaa sunnuntaina 5.4. klo 14.30 kävelykierroksella ”Uutta Hämeentietä pitkin Itäisen Viertotien historiaan” (vapaaehtoinen pääsymaksu). Lähtöpaikka on Hämeentie 62 kohdalta.

Kallion kävelyfestivaali on myös mukana huhtikuussa Helsingin kävelyfestivaaleilla laajalla ohjelmalla. Luvassa on muun muassa opastus Vallilan teollisuusalueelle, josta kaavaillaan Helsingin uutta yöelämänkeskusta. Muita aiheita kierroksilla ovat muun muassa Aki Kaurismäen elokuvat sekä Jugend arkkitehtuuri -kävely. Kallion kävelyfestivaalin kevään tarkempi ohjelma: www.kfkkv.fi.