Opintojen jälkeen toivoisin sijoittuvani työhön ihmisoikeus-järjestöön tai EU:n hallintoon

Karkkilan lukion kevään 2020 primusylioppilas on karkkilalainen Sohvi Nikander (18), joka kirjoitti laudaturit pitkästä englannista ja historiasta, eximian äidinkielestä, keskipitkästä ruotsista, lyhyestä ranskasta, maantiedosta ja yhteiskuntaopista sekä M:n pitkästä matematiikasta.

– Tulos oli odotetunlainen, arvioi Sohvi ja perustelee, että on tehnyt tasaisesti työtä läpi lukion, ollut kiinnostunut kaikesta ja tulokset olleet hyviä.

– Historian, maantiedon ja ruotsin kirjoitin jo viime syksynä ja nyt keväällä loput aineista. Ylioppilaskirjoituksiin valmistauduin lukemalla kaikki kirjat kertaalleen läpi niin, että panostin myös rentoutumiseen ja pidin vapaapäiviä lukemisesta. Kaikki sujui suunnitellusti siihen saakka, kunnes koronasta seurasi ylioppilaskirjoitusten reaalikokeiden aikataulun aikaistuminen viikolla. Niin yksi yhteiskuntaopin kirja jäi puoliksi lukematta ja matematiikasta jäi kaksi kurssia kertaamatta, kertaa Sohvi valmistautumistaan ylioppilaskirjoituksiin ja täsmentää, että siinä hetkessä, kun aikataulu aikaistettiin, koki huomattavasti enemmän stressiä ylioppilaskirjoituksista.

Toinen koronasta seurannut aikataulumuutos ylioppilaille on se, että ylioppilasjuhlat on siirretty toukokuun lopulta elokuun loppuun.

– Pääasia, että juhlat on, hymyilee Sohvi ja huomauttaa, että syksy ei vähennä juhlien arvoa.

Lue lisää tiistain 19.5. Karkkilan Tienoosta!