Ajomatka Nummelasta Haavistoon kannattaa vaikka kävisi vain kahvilla

Karkkilan Haavistossa sijaitseva kesäpaikka on Nummelassa asuvalle Eija Ahonlinnalle (47) mieluisa kesäpaikka.

– Kuuluu vain lintujen laulua, kun laitamme yhdessä ruokaa ja rupattelemme, kuvailee Eija kesäpaikan parhainta antia ja täsmentää, että mökillä missä ei ole kiire mihinkään, tuntuu rentouttavalta myös kaikki pieni puuhastelu kuten nurmikonleikkuu.

Viikon kohokohta

Vuonna 1940 rakennettu mökki on kuivanmaanmökki missä on pieni tupakeittiö, kammari ja kaksi makuuhuonetta vintillä, sähkö ja kantovesi. Sauna, pesutilat ja kompostivessa ovat kaikki erillisessä piharakennuksessa.

– Haavistosta kotoisin oleva, mutta Helsingissä asunut pappani sai tontin siinä yhteydessä, kun hänen veljensä ryhtyi jatkamaan tilaa. Eli paikka rakennettiin jo alkujaan kesämökiksi isovanhemmilleni, kertaa Eija mökin historiaa ja korostaa, että tästä syytä kesäpaikan tunnearvo on erityinen.

– Vietin kaikki lapsuuteni kesät Haavistossa mummon ja papan kanssa. Kävin uimakoulua Parsilanjärven rannalla, ostin merkkareita Haaviston kaupalta, sain kavereita kylän muista lapsista ja kiinnostuin mopopojista. Viikon kohokohta oli aina se, kun serkut tuli mökille.

Lue lisää torstain 2.7. Karkkilan Tienoosta!