Lopella koronalla ei näyttäisi olevan suurta vaikutusta nuorten kesätyöllistymiseen. Niin kunta kuin seurakuntakin työllistävät kesän aikana yhteensä noin parikymmentä nuorta. Lisäksi kunta tukee yrittäjiä nuorten kesätyöllistämisessä yhteensä 10 000 euron budjetilla. Lopen kunta on myös mukana tukemassa nuorten omia 4H-yrityksiä.

Tekninen toimi palkkaa kymmenen nuorta

Lopen kunnan tekninen toimi työllistää tänä kesänä yhteensä kymmenen nuorta kuukaudeksi kerrallaan. Nuoret tekevät muun muassa nurmikonleikkuuta ja ovat mukana kiinteistönhuoltotehtävissä, esimerkiksi urheilualueilla, leikkipuistoissa sekä uimarannoilla.

– Kun lomautuksilta vältyttiin kunnassa, on meillä nyt mahdollisuus ottaa nuoria kesätöihin, iloitsee Lopen kunnan tekninen johtaja Timo Rahikainen.

– Kesätöissä pyrimme noudattamaan koronasuosituksia. Nuoria ei esimerkiksi päästetä sellaisten kiinteistöjen sisälle, joissa on toimintaa tai asukkaita, Rahikainen selventää.

Kesätori työllistää viisi nuorta

Kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen kertoo Lopen vapaa-aikatoimen palkkaavan yhden nuoren museo-oppaaksi ja viisi nuorta kesätorille. Koronatilanteen vuoksi Lopen kunta päätti siirtää normaalioloissa kesäkuussa alkaneet torstain kesätorit alkamaan vasta elokuussa. Tänä kesänä tori-iltoja järjestetään yhteensä viisi, joista neljä elokuussa ja yksi syyskuussa.

Lue lisää keskiviikon 13.5. Lopen Lehdestä!