– Kotiseutuneuvos Ahti Gåpå on ollut monessa mukana

Yli 2000 lehtiartikkelia, näistä noin 1700 Lopen Lehdessä, 40 vuoden ajalta. Leikekirjoja on jo 15, valokuvia arkistossa yli 5000. Lisäksi pari kyläkirjaa, kirjat Lopen myllyistä, Kiven seitsemän veljeksen syntysijoilta ja oman elämän vaiheista.

– En kuitenkaan ole lehtimies, enkä kirjailija, naurahtaa Ahti Gåpå.

Varsinaiseen työuransa Ahti Gåpå tekikin Posti- ja lennätinlaitoksen ja sittemmin Telecom Finlandin palveluksessa, josta hän jäi eläkkeelle valtakunnan koaxiaalikaapeleiden huoltovastaavan tehtävistä 1994, toimien viimeiset 11 vuotta puhelinmestarina. Gåpå myös edusti ruohonjuuritason toimijaa työryhmässä, joka 1990-luvun alussa valmisteli Teleä pilkottavaksi ja yksityiseksi liikelaitokseksi.

– 25 vuotta kiersin viikot valtakuntaa! Kaiken kaikkiaan olin melkein 40 vuotta reissuhommissa, mikä oli kyllä pirunmoista kotiväelle, pohtii mies nyt.

Päivätyön ohessa alkoi kuitenkin monipuolinen yhdistystoiminta, ja myös kirjoittaminen.

– Moneen olen ottanut osaa, joka paikassa heiluin. Olenkin kiitollinen vaimolleni, sillä jos seinäkalenteriimme oli merkittynä jokin meno, enkä alkanut sitä valmistella hän huomautti: ”Eikös sinulla ole tänään jokin menokin”. Tämä myötäeläminen oli se, jonka vuoksi ehdin lähes joka paikkaan, missä apua tarvittiin, kiittelee Ahti Gåpå.

Lue lisää keskiviikon 15.1. Lopen Lehdestä!