Laiturin perustuskivissä on jo pienen lapsen mentäviä koloja

Karkkilan Pyhäjärven uimarannan palvelujen ylläpito on toteutettu viimeisen viiden vuoden aikana isoimmaksi osaksi talkoovoimin.

– Kun Pertti Siilin vuonna 2014 muutti Karkkilaan, silloin alkoi tapahtua, kehuu Harri Lindfors kaveriaan jonka innoittamana syntyi Pyhäjärven uimarannan kunnostystöitä hoitava talkooporukka: Pyhäjärven ylittäjät.

Samana vuonna, kun Siilin oli muuttanut Karkkilaan, käynnistyi useamman vuoden kestänyt projekti missä päämääräänä oli turvata uimalaiturin olemassaolo ja turvallisuus. Kallellaan oleva laiturin perustuskivi piti saada oikaistuksi ennen kuin laituri romahtaisi, mikä puolestaan tarkoitti, että ensin oli purettava perustuskiven yläpuolelta osa laituria ja kaksi pukukoppia. Perutuskiven oikaisua edeltävät työvaiheet oli tehty siten, että syksyllä 2016 talkooporukka oli saanut oikaistuksi kiven. Projektiin sisältyi myös portaiden rakentaminen rannalta laiturille, uusien laituriportaiden, kaiteen, hiekoitusastian ja istuinpenkin rakentaminen sekä rantametsän harvennus. Nyt talkooporukan vuosiohjelmaan sisältyy kaikkien edellämainittujen puurakenteiden huolto ja laiturin lumityöt. Vaan valmista ei ole vieläkään.

– Laiturin peruskiven oikaisu oli vain ensiapua tilanteeseen missä laituri oli painumassa alas, kertoo Siilin ja täsmentää, että olemassa olevan laiturin elinkaari on päättymässä.

Lue lisää torstain 28.11. Karkkilan Tienoosta!