Suomen kaikkien aikojen menestynein pitkien matkojen hiihtäjä Pauli Siitonen haki kuusensa Haimoosta

– On kyllä komeita kuusia. Vaikea tässä on valita mieluista, kun kaikki ovat niin nättejä, sanoo Suomen kaikkien aikojen menestynein kestävyysmatkojen hiihtäjä Pauli Siitonen ja antaa katseensa kiertää haimoolaisessa maisemassa.

Siitonen ja joukko muita sarjojen hiihtäjiä vierailivat torstaina iltapäivällä Kaitilan tilalla Haimoossa valitsemassa sekä kaatamassa joulukuuset koteihinsa. Kaitilan tilalla tarjotaan ihmisille entisaikojen perinnettä, joulukuusen valitseminen metsästä ja sen kaataminen omin käsin.

Muutamien kuusien välillä Siitonen pohtii valintaansa, kunnes käsi tarttuu viereisiä kuusia hieman pidempään, tuuheaan joulupuuhun.

81-vuotias Siitonen antaa tilan isännän, Masters-hiihtokuvioista hänelle tutuksi tulleen Pekka Anttosen kaataa kuuseensa.

– Lonkat ovat siinä kunnossa etten voi enää hiihtää ja välttelen kumaraan menemistä.

Joulun tunnelmaa

Joulukuusella on Espoossa asuvalle Pauli Siitoselle suuri merkitys.

– Kuusen hakemisesta alkaa jouluun virittäytyminen. Kuusi luo tunnelmaa jouluna kotiin. Kyllä aito, kaunis kuusi pitää kotona olla.

Joulun tunnelmaa tänä vuonna latistaa sää.

– Harmillista, ettei lunta ole. Vettä on satanut paljon tässä kuussa. Sade ja pimeys saisivat jo päättyä. Voi kun tulisi pakkasta ja runsaasti lunta, toivoo entinen mestarihiihtäjä.

Lue lisää maanantain 23.12. Luoteis-Uusimaasta!