– Elämä, terveys ja läheiset ovat nyt tärkeintä

Viime viikkoina voimaan astuneet Korona-rajoitukset ovat muuttaneet elämäämme merkittävästi. Etätyöstä, -kokouksista ja -koulusta on tullut kertaheitolla monen perheen arkipäivää ja tilanne haastaa meidät kaikki kehittämään omia työtapojamme. Muuttunut tilanne muokkaa myös arvojamme.

Tämän vahvistavat omasta kokemuksestaan myös Terhi ja Tuomas Mehtiö.

– Tilanne on sairastuvien kannalta hirvittävä, mutta voi olla että tämä uusi tilanne tuo myös jotain hyvää, kun ihmiset joutuvat pysähtymään ja punnitsemaan arvojaan uudelleen. Ainakin meillä on vahvistunut tunne siitä, että elämä, terveys ja läheiset ovat tärkeintä, ja esimerkiksi raha, kulutus ja reissaaminen tulevat vasta todella kaukana perässä. Maalla asumista arvostamme myös entistäkin enemmän, täällä on tilaa olla ja ulkoilla niin, että etäisyys muihin ihmisiin säilyy.

Aikataulutusta aamupalalla

Vojakkalassa asuvat Mehtiöt aloittivat omaehtoisesti jo viikko sitten maanantaina kotikoulun ja etätyöt, kun perheessä oli lieviä flunssan oireita. Kotiin jäivät siis perheen 4-vuotias normaalisti päivähoidossa oleva Viljami, 7-vuotias ekaluokkalainen Akseli, sekä tutkijana Luonnonvarakeskuksessa työskentelevä Terhi-äiti ja tutkimuspäällikkönä Teknoksella työskentelevä Tuomas-isä. Vanhempien työt ovat luonteeltaan sellaiset, että etätöiden tekeminen on melko pitkälle mahdollista.

Lue lisää keskiviikon 25.3. Lopen Lehdestä!