Taiteilija-ohjaaja Marita Liulian monimuotoinen maailma on esillä Marita Liulia Mysterium -kesänäyttelyissä Didrichsenin taidemuseossa 18.5. – 1.9. Helsingissä ja Laukon kartanossa Vesilahdella.

Kesän 2019 Marita Liulia Mysterium -näyttelyt esittelevät taiteilija-ohjaajan nykytuotantoa. Samanaikaisesti järjestettävät näyttelyt ovat itsenäisiä, toisiaan tukevia kokonaisuuksia. Didrichsenin näyttely avautuu 18.5.2019 ja Laukon kartanon näyttely 4.6.2019.

Didrichsenin taidemuseossa on esillä Liulian maalauksia ja valokuva- ja videoteoksia, hänen henkilökohtaista esineistöään sekä pukuja.

Taiteen tekemisen arvoituksen äärellä

Marita Liulia Mysterium -näyttelyissä sukelletaan taiteilijan teosten johdattamina mielikuvituksen usein ennalta tuntemattomaan ja kiehtovaan maailmaan. Marita Liulia Mysterium ottaa näyttelytilat haltuunsa ja muuntaa

Didrichsenin modernistiset näyttelysalit sekä Laukon kartanon monikerroksisen arkkitehtuurin taiteilijan näköisiksi maailmoiksi. Didrichsenillä Liulian suunnittelema näyttelyarkkitehtuuri, installaatiot, videoteosten äänimaailma ja ripustuksen rytmi luovat ainutlaatuisen tunnelman näyttelytiloihin. Laukon kartanossa Liulian teokset ovat vuoropuhelussa kartanon historiallisen miljöön ja esineistön kanssa.

Lue lisää Munkinseudun numerosta 10/2019!