Kaipaus tehdä taidetta vaihtui pakoksi ilmaista tunteita ja pukea suru sanoiksi

Runoilija ja kuvataiteilija Minna Erolan esikoisnäyttelyn avajaiset ja runokokoelman Varjoelämää julkistamistilaisuus juhlittiin suomalaisen runouden päivänä 6.7. Karkkilan kirjastossa näyttelyn avajaisissa oli paikalla väkeä koronarajoitusten mukaiset yhteensä 10 henkeä.

– Haaveeni oli oman kirjan julkaiseminen. Minulle sanottiin sellaisen olevan mahdotonta, että se on kuin lottovoitto. Se lottovoitto kuitenkin tapahtui, kuvaili Minna pitkäaikaisen unelmansa toteutumista.          

– Tein 15-vuotiaana ekan runoni. Osallistuin silloin nuori kainuulainen runokilpailuun. Yli 20-vuotiaana minulla oli jo kokoelma runoja. Lähetin runoja kustantajalle, mutta ei se johtanut mihinkään. Omasta näyttelystä puolestaan en ole milloinkaan uskaltanut edes haaveilla. Lapsena kyllä piirsin paljon prinsessoja, kertaa Minna taipumuksiaan jotka elivät läpi ruuhkavuosien kaipuuna tehdä taidetta.

Syntyi ensimmäinen runo

Vuonna 2017 kaipaus tehdä taidetta vaihtui pakoksi ilmaista tunteita ja pukea suru sanoiksi.

– Ystäväni lapsi kuoli. Muistan sen hetken, kun mietin mitä sanon hänelle. Etsin valmiista värssyistä mitä sanoa, mutta mikään ei tuntunut sopivalta, kertaa Minna hetkeä milloin alkoi taas kirjoittamaan ja syntyi ensimmäinen runo.

Kirjoittaminen ei jäänyt kuitenkaan yhteen runoon. Minnalla oli tarve kirjoittaa kaikkien 20 vuoden edestä. Näin runoja syntyi kokonaisen runokirjan verran. Varjoelämää kirjan kustansi Kirjokansi. Kirja on myynnissä useissa eri verkkokaupoissa.

Lue lisää torstain 9.7. Karkkilan Tienoosta!