”Perustuslain mukaan valtiovaltaa Suomessa käyttää Suomen kansa, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta”

Sote on kaatunut. Sipilän hallitus on eronnut ja jatkaa toimitusministeristönä. Eduskunta on päättänyt kevätistuntokautensa ja kansanedustajat ovat jääneet vaalivapaalle. Vaaliorganisaatiot ponnistelevat kohti 14. huhtikuuta järjestettäviä eduskuntavaaleja.

Torstaina 21. maaliskuuta Munkkiniemen yhteiskoulun 9.-luokkalaiset ja lukiolaiset kokoontuivat juhlasaliin seuraamaan lukion Yhteiskunta- ja talouslinjan järjestämää eduskuntavaalitilaisuutta. Vieraiksi koululle saapuivat seuraavat ehdokkaat: Wille Rydman (kok.), Tuula Haatainen (sdp), Tom Packalén (pers.), Ozan Yanar (vihr.), Suldaan Said Ahmed (vas.) ja Eva Biaudet (rkp).

Tilaisuus koostui monesta eri osiosta, joissa ehdokkaiden tietoja, taitoja ja argumentaatiokykyä testattiin. Tilaisuuden juonsivat vakuuttavasti lukion toisen vuosikurssin opiskelijat Anni Lappalainen ja Henri Moseri.

Tilaisuuden loppupuolella yleisö sai esittää kysymyksiä. Tällöin esiin nousi muun muassa Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminnan myynti kansainvälisille pääomasijoittajille; sijoittajille jotka eivät ole epäröineet nostaa sähkön siirtohintaa Suomen verottajan jäädessä nuolemaan näppejään.

Viimeisessä osiossa edustajat antoivat vaalilupauksen nuorille. Aika oli rajattu minuuttiin, joten sanomisissaan sai olla selkeä.

Lopuksi yleisö äänesti puhelimillaan mielestään parhaiten pärjänneen ehdokkaan. Voiton vei selkein luvuin kokoomuksen Wille Rydman. Kaikki ehdokkaat saivat ääniä.

Petri Sarjanen