Eduskuntavaaliehdokkaat pääsivät nuorten tentattaviksi viime perjantaina Lopen Kokoomusnuorten vaalipaneelissa. Paneelia juonsivat napakoin ottein yhdistyksen puheenjohtaja ja Lopen kunnanvaltuustossa ensimmäistä kauttaan oleva Rosa Laine sekä Lopen Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja Venla Hatakka.

Lopen Kokoomusnuorten vaalipaneelissa mittaa toisistaan ottivat Aino-Kaisa Pekonen (Vas.), Tarja Filatov (SDP), Sari Jokinen (Vihr.), Antti Salminen (PS), Heli Lehtilä (Kesk.), Ismo Portin (KD) ja Timo Heinonen (Kok.). Järjestelyistä kiitosta kerännyt vaalipaneeli oli jaettu neljään eri osioon: esittelykierrokseen, 15 väittämän lappuäänestykseen, avoimiin kysymyksiin ja lopuksi vielä oli aikaa varattu muutamalle yleisökysymykselle.

Esittelykierroksen aloitti toisen kauden kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen. Tällä vaalikaudella hän on toiminut Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajana sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä. Pekonen kuvaili itseään soteuurastajaksi, joka jatkaisi vielä mielellään pahasti kesken jäänyttä työtään valiokunnassa.

Tarja Filatov esitteli itsensä kahden lapsuuden ajan toiveensa kautta. Ensimmäinen näistä oli, että hän olisi lapsena halunnut olla noita ja toinen että hänestä tulisi tähtitieteilijä. Noidaksi hän olisi halunnut muuttua siksi, että joutui olemaan käsiensä vuoksi paljon sairaalassa ja taikasauvalla hän olisi voinut heilauttaa itsensä sieltä kotiin. Vanhempanakin hän olisi halunnut käyttöönsä taikasauvan, jolla maailmaan olisi saanut rauhan ja otsonikadon ratkaisua. Sittemmin konkaripoliitikkona ja uransa aikana työministerinä hän on voinut vaikuttaa politiikan keinoin moniin tärkeisiin asioihin.

Lue lisää keskiviikon 3.4. Lopen Lehdestä!