– Kampaaja tulee kylään

Hiukset kasvaa, vaikka poikkeusaikaa eristyksissä eletäänkin.  Reilut kaksi kuukautta kasvattaa jo hiuksistoa niin, että monella alkaa olla se tilanne, että jotain tarttis tehdä. Varsinkin jos hiusten pituus alkaa jo häiritä tarvittavien apuvälineiden käyttöä.

Osa on turvautunut omatoimisesti saksiin tai hankkinut hiusten leikkuuta varten jopa oman koneen. Tuloksia on nähty tai näistä kommentteja kuultu sosiaalisessa mediassa, kun meissä kaikissa ei asukaan luontaista kampaajaa!

Pitkähkö tauko kampaamokäynneissä näkyy nyt vilkastuneena kysyntänä parturi-kampaamojen palveluissa; vielä huhtikuussa tyhjyyttään ammottaneet varauskalenterit ovat toukokuuksi täyttyneet jopa ruuhkaksi asti. Kaikki eivät kuitenkaan ”ihmisten ilmoille” vielä uskaltaudu, ikänsä tai muuten riskiryhmään kuulumisen vuoksi, ja kaikilla ei ole lähipiirissä niitä omia kotikampaajiakaan. Eristysaika muokkaakin käytäntöjä – osa kampaajista on valmiina lähtemään asiakkaan luokse kotikäynnille.

Vaikka ulkona rappusilla

Yksi loppilainen kotikäyntejä tekevä kampaaja on Kirsi Tulkki, joka normaalisti palvelee tuoksuttomasti liikkeessään Lopen kirkonkylällä.

– Tarvittaessa olen kotikäynneille poikennut. Tiedän, etteivät kaikki voi liikkua, mutta hiukset ovat kuitenkin monelle tärkeät. Siistit hiukset piristävät mieltä ja ulkonäköä ja tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia, tietää Tulkki.

– Tämmöisenä aikana kun moni on eristyksissä, sosiaalinen kontakti on myös tärkeä.

Lue lisää keskiviikon 20.5. Lopen Lehdestä!