Poronpolkuviikonlopun patikkapäivänä sääennuste lupaili sadekelejä, mutta eri pituisille reiteille lähti lähes 1800 patikoijaa.

Koiriakin luonnon helmaan lähti satakunta. Pysäköinti- ja kuljetusjärjestelyt ovat osoittautuneet toimiviksi ja patikoijat saadaan reiteille sopivina kokonaisuuksina, joka helpottaa huoltopisteiden toimintaa.

Järjestelyorganisaation kokemus ja osaaminen näkyy kaikessa tekemisessä. Maastossa tapasi hyväntuulisia patikoijia.

Järjestäjät voivat olla tyytyväisiä

Poronpolku ry:n puheenjohtaja Pirjo Huhta oli tyytyväinen tapahtuman kulkuun. Järjestelyt toimivat ja kolmatta kertaa käytössä ollut lentokenttäparkki ja bussikuljetus lähdöstä reitin alkuun on toimiva konsepti.

– Viime vuotisesta kävijämäärästä jäätiin. Näytti vähän siltä, että sääennustetta oli seurattu tarkkaan ja odotettavissa ollut sade hieman hillitsi Poronpolulle lähtöä, tuumaili Huhta pienempää osallistujamäärää.

– Sadetta ei kuitenkaan sitten lopulta juurikaan tullut ja aurinkokin pilkisti reitin varrella ajoittain.

Polkaisun 500 paikkaa myytiin loppuun

Tämän vuoden Poronpolun polkaisun 500 paikkaa oli myyty loppuun jo 4.9. mennessä. Polkaisu oli jälleen tapahtuma, joka kokosi pyöräilijöitä läheltä ja kaukaa eri pituisille reiteille viime lauantaina. Järjestelyt toimivat ja syyskuun viimeisen viikonlopun sää suorastaa helli pyöräilijöitä, jotka avasivat latua sunnuntain Poronpolulle.

Poronpolun polkaisu ei ole kilpailu, jossa otettaisiin aikaa, vaan jokainen pyöräilijä saa valita itselleen sopivan matkan ja reitin. Lyhin ajettava reitti oli 11 kilometriä ja pisin 55 kilometriä. Reittejä pystyi yhdistelemään oman kuntonsa ja maastomieltymyksensä mukaan. Reitit oli merkitty maastoon viitoin, jotta eksymisiltä vältytään.

Lue lisää keskiviikon 2.10. Lopen Lehdestä!