35-vuotias Kapasity Oy muutti Nummelan Asemantielle ja aikoo pysyä pitkään

– Muutto Nummelaan oli iso juttu, mutta ei kaduta yhtään: täällä on tilaa tehdä asiat mahdollisimman hyvin. Kasvu ei ole pääasia vaan tulee sivutuotteena, sanovat Kapasity Oy:n toimitusjohtaja Iiro Kankaansyrjä ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Kankaansyrjä.

Kapasity on erikoistunut jätehuoltolaitteiden ja -kokonaisuuksien suunnitteluun, valmistukseen ja myyntiin. Nummelan Asemantiellä Kapasityn tuotanto käynnistyi maaliskuussa.

– Muuttaessamme meitä oli 13, ja kuusi uutta on jo palkattu. Olemme tosi tyytyväisiä rekrytointeihimme. Moni pääkaupunkiseudulla työssä käyvä vaihtaa mielellään töihin kodin lähelle, Iiro Kankaansyrjä toteaa.

Kapasityn pitkän ajan suunnitelmissa on palkata väkeä jopa 20 henkilön verran.

Tehdaskiinteistö kuin lottovoitto

Kapasity muutti Nummelan Asemantielle Järvenpäästä, jossa sille tuli ahdasta. Järvenpään-kiinteistö on nyt tyhjillään, ja se yritetään myydä tai vuokrata.

Kapasityn perustaja Pekka Kankaansyrjä oli jo useamman vuoden etsinyt kiinteistöä, johon saisi mahtumaan yrityksen kaiken toiminnan. Sitten Nummelasta löytyi Komen omistama, tyhjillään ollut teollisuuskiinteistö, ja kaupat tehtiin.

– Tämä on meille kuin lottovoitto. Halliin mahtuvat siltanosturitkin, ja lisäksi on iso pintakäsittelyhalli. Asfaltoidut alueet ovat riittävän suuret, ja ajoneuvoyhdistelmät pääsevät ajamaan hallin ympäri, Pekka kuvailee.

Järvenpäästä tuotiin Nummelaan 30 täysperävaunullista tavaraa. Muuton haittapuolena oli, että Kapasityn tuotanto oli seis noin kaksi kuukautta.

– Se oli iso kustannus. Onneksi meillä on myös maahantuontia, mikä helpotti taloutta, lisää Iiro.

Lue lisää tiistain 19.11. Luoteis-Uusimaasta!