Maija-Liisa Piri ja Erkki Junttila ovat tanssineet läpi vuosikymmenten

– Minä voin puhua tanssin hyvinvointivaikutuksista vaikka kuinka kauan, tanssinohjaaja ja Hiidenrannan päiväkodin johtotehtävistä hiljattain eläköitynyt Maija-Liisa Piri vastaa hyvinvointiteemaan liittyvään haastattelukutsuun.

Hän sekä kumppani, myös tanssinohjaajana toimiva Erkki Junttila hurahtivat molemmat tanssiin jo 13 vuoden ikäisinä. Into ei ole haihtunut vuosien varrella nyt jo kuusissakymmenissä olevalta pariskunnalta.

– Kemijärvellä oli Danny-show, jonne naapurin tytöt lähtivät. Vanhemmat repivät rahaa jostain, että minäkin pääsisin, Piri muistelee tanssikipinän syntyä.

Junttila kertoo lähteneensä tansseihin ensimmäistä kertaa 13-vuotiaana isoveljen kanssa.

Lavatansseissa kävivät tuollain kaikki kylän nuoret. Nuoruuden Perävaaran tanssilava toimii vieläkin.

– Onnistumisen tunne on tärkeä

Kemijärveltä kotoisin oleva Maija-Liisa Piri sekä Tyrnävällä kasvanut Erkki Junttila ovat Ruotsin kierrosten ja muutaman muun mutkan jälkeen asettuneet Vihdin kirkonkylään. Toisiinsa he tutustuivat 2010-luvun alussa. Ensimmäisen kerran he tapasivat kuitenkin jo vuosikymmeniä aiemmin, kunnes kenties kohtalon kädenojennus toi heidät uudestaan yhteen.

– Tutustuessamme muistimme tavanneemme Ruotsissa tansseissa. Muistin tanssineeni seitsemännellä kuulla raskaana olevan naisen kanssa. Selvisi, että se oli Maija-Liisa, Erkki Junttila naurahtaa.

Toisellakin kerralla Piri ja Junttila ajautuivat yhteen juuri tansseissa, tällä kertaa Somerolla Amyrissa.

– Siitä vielä noin vuosi meni, että pidettiin juhannustreffit. Siitä se sitten lähti.

Lue lisää torstain 12.9. Luoteis-Uusimaasta!