Arjen helpottajat ja apuvälineet

Ettonet Oy on kotimainen yritys, joka on erikoistunut seniorihuonekalujen ja apuvälineiden myyntiin. Yrityksen tavoitteena on mahdollistaa senioreiden turvallinen kotona asuminen ja aktiivinen elämä nykyaikaisen teknologian ja apuvälinevalikoiman turvin.

Apuvälineiden tuomat mahdollisuudet ovat vielä monille tuntemattomia. Ihmisten oletetaan asuvan entistä pidempään omissa kodeissaan, ja tähän on jo olemassa laaja kirjo erilaisia apuvälineitä ja tuotteita, joiden avulla se voidaan tehdä turvallisesti, kertoo Ettonetin toimitusjohtaja Sanna Lampinen.

– Monesti ei oikein haluta myöntää, että saatetaan tarvita apua arkeen. Ajatellaan, että vielä tässä pärjätään ja sinnitellään, vaikka apua olisi helpostikin saatavilla.

– Usein apuvälineitä tarjoavat liikkeet ovat sijainneet melko syrjässä eikä tuotteista ole oikein saanut tietoa, ikäihmiset kun eivät välttämättä ole niin perehtyneitä hakemaan netistä tietoja.

– Halusimme tulla ihmisten ulottuville, kauppakeskuksiin ja helppojen kulkuyhteyksien varrelle, jotta saisimme levitettyä tietoa paremmin, kertoo Lampinen.

Ikäihmiset panostavat vähän itseensä

Sanna Lampisen mukaan ikäihmiset eivät oikein panosta itseensä, vaikka nykyään elämäntilanteita voi jo ennakoida ja elinikä sekä elämänlaatu ovat parantuneet.

– Lapsenlapsiin halutaan satsata, mutta itseään ei oikein muisteta arjessa. Sitten esiintyy yllättävän yleisesti myös sitä, ettei tahdota myöntää ikääntymistään eikä avuntarvettaan.

– Yksinkertaisuudessaan arkea voivat helpottaa hyvinkin kekseliäät apuvälineet, ihan purkinavaajasta nojatuoliin, jossa on mukana joko manuaalinen tai sähköinen nousuapu.

Lue lisää Senioriterveyden numerosta 5/2019!