Reija Saarion halu ryhtyä kampaajaksi johti oman yrityksen perustamiseen 16-vuotiaana

– Minulla oli polte, into ja halu. Tiesin lapsesta lähtien haluavani kampaajaksi. Halu johti siihen, että 16-vuotiaana perustin kampaamon Valtatielle vuonna 1967, kertoo Reija Saario (68).

Hän jatkaa yhä työn tekemistä, vaikka luonnehtiikin yrittävänsä nyt ”harrastepohjalta”. Saario huolehtii asiakkaidensa hiuksista kotinsa yhteydessä Huvilakadun ”letkajenkassa” sijaitsevassa työtilassa.

Kansakoulun jälkeen Saario aloitti kansakoulun jälkeen kampaajaopinnot Helsingissä vuonna 1966. Päivät olivat pitkiä. Työpäivän jälkeen päivä jatkui iltakoulussa ja kotona Karkkilassa Reija kävi vain nukkumassa. Kesäksi Reija sai työharjoittelupaikan Karkkilan Parturi-kampaamo Pipsasta, kunnes jo samana syksynä aloitti yrittäjänä omassa liiketilassa.

– Ensimmäinen liiketilani oli Valtatie kolmessa, samassa tilassa toimii tällä hetkellä Galleria Framille. Kemikaalioliike Aune Valtatiellä oli siirtymässä isompiin tiloihin ja Aune esitti vanhemmilleni, että häneltä vapautuva liiketila olisi hyvä paikka perustaa kampaamoyritys. Tilaa kampaamossa oli 21 neliötä. Koska olin alaikäinen aloittaessani yritystoiminnan, yritys oli ensin äitini nimissä. Yritys siirtyi nimiini tullessani täysi-ikäiseksi.

Kampaamon avajaisia vietettiin 2.11.1967.

– Karkkilassa oli paljon erikoisliikkeitä

1960-luvun Karkkila oli vilkas kauppapaikka.

– Karkkilassa oli paljon erikoisliikkeitä aloittaessani oman kampaamoni toiminnan. Kampaamoni lähistöllä toimi muun muassa Hilja Järvisen turkisliike, Valtatiellä oli myös muun muassa Juslinin Riitan Muovi ja lelu sekä kukkakauppoja.

Saario muistaa karkkilalaisten kauppiaiden ottaneen hyvin vastaan nuoren kampaamoyrittäjän.

Lue lisää tiistain 1.10. Karkkilan Tienoosta!