SRV:n Pressi Smart -toimistotalot Vantaalla

SRV suunnittelee ja toteuttaa kolme Pressi Smart -toimistotaloa Vantaan Uutistielle kävelymatkan päähän Vantaankosken juna-asemasta. Ensimmäinen C-talo on valmis. Kaksi seuraavaa taloa ovat suunnitteilla. Ensimmäisen talon osti, ja sitä ylläpitää Julius Tallberg Kiinteistöt Oy.

– Meillä on ollut valveutuneiden tilaajien tilaamia hankkeita, mutta SRV:n näkökulmasta on todella edistyksellistä ja erilainen lähestymistapa se, että teemme omaperusteisen hankkeen, titeaa SRV:n energia- ja elinkaaripalvelujen johtaja Jere Pirhonen.

– Maalämpöratkaisua lukuun ottamatta kiinteistön tekniikassa ei ole sinänsä mullistavaa tai uutta vaan ne ovat olemassa olevia teknisiä ratkaisuja. Mutta se, millä tavalla me olemme tuoneet ne kiinteistöön, siinä on edistyksellistä ajattelua. Rakennusyhtiönä me tuomme siihen myös lisää palvelukomponentteja, asiakkuus- ja kehitysjohtaja Antti Nummi jatkaa.

Ilmamäärä säätyy tilankäytön mukaan

Kohteen energiatehokkuusajattelun peruspilareita ovat Pirhosen mukaan korkeahyötyinen lämmön talteenotto, aurinkoenergia, maalämpöjärjestelmä sekä läsnäoloperusteinen ja muokattava valaistuksenohjausjärjestelmä.

Tilat ovat muuntojoustavia. Niissä on tarpeen mukainen ilmamääräsääteisyys ja ilmanvaihto. Ilmamääräsääteisyys koskee koko kiinteistöä, ei pelkästään neuvotteluhuoneita. Anturointi on toteutettu huomattavan laajasti, jotta järjestelmän toimivuus ja tasapaino saadaan hyödynnettyä.

– Ilmamääräsääteisyys toimistotiloissa tässä laajuudessa ei ole vielä kovin yleistä. Tarpeen mukaisella ilmanvaihdolla haetaan myös energiatehokkuutta, koska nykypäivänä toimistotilatkin ovat välillä vähän tyhjiä, Pirhonen sanoo.

Lue lisää Kiinteistö & energia -lehden numerosta 4/2019!