Vihtiläiset käyvät taas kahviloissa ja ravintoloissa

Nummelalaisravintola Ned Kelly’sin terassilla oli väljästi väkeä ruokailemassa, kahvittelemassa ja oluella tiistaina puolenpäivän aikaan.

Etäpäivällä ollut Petri Hahl Lankilasta söi lounassalaattia.

Hahl alkoi taas käyttää paikallisia ravintola- ja kahvilapalveluja kesäkuun alussa, jolloin alan koronarajoituksia purettiin ja kahvilat ja ravintolat saivat avautua asiakkaille.

– Muut perheessä kyllä vähän jarruttelivat. Luulen, että jatkan samanlaisella satunnaisperiaatteella: käyn noin kerran viikossa jossain kahvilassa tai lounaspaikassa jatkossakin.

Nokialainen pitkään etätöissä

Petri Hahl (53) työskentelee teknisenä projektipäällikönä Nokialla ja vetää 5G-verkkolaitehankkeita eri puolille maailmaa tarpeen mukaan. Nykyään työt hoidetaan pääasiassa ilman matkustelua.

Normaalitilanteessa Petrin työpaikka on Espoon Karaportissa Nokian pääkonttorissa.

– Jäimme etätöihin jo helmikuussa, ja palaamme tietyissä aalloissa. Alustavien suunnitelmien mukaan olen etätöissä joulukuuhun asti.

Petrin perhe rakensi talon Lankilaan vuonna 2001. Poika asuu vielä kotona, tytär on jo maailmalla. Vaimo on kirjanpitoalan yrittäjä ja tekee hänkin etätöitä muutamana päivänä viikossa.

– Tyttären huoneesta yläkerrassa tuli vaimon toimisto, ja itse työskentelen alakerran kirjastossa. Puitteet etätöihin ovat hyvät.

Lue lisää torstain 25.6. Luoteis-Uusimaasta!