Tuomaristolla vaikea valinta näyttelyn parhaasta

Vihdin varsa- ja tammanäyttely oli tasokas Haimoossa lauantaina: tuomaristo kehui varsojen olevan hienoja ja hyvinhoidettuja.

Näyttelyn paras -tittelin vei 3-vuotias tamma Viskun Friidu, jonka omistaa vihtiläinen Talli Alafemma, viiden osaomistajan porukka. Kasvattaja on Antti Kettunen Suonenjoelta. Viskun Friidu palkittiin palkinnolla I- ja se arvosteltiin juoksijasuunnalle.

– Kyllä, Kuninkuusraveihin tähdätään! Siihen menee monta vuotta. Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin, nauroi Viskun Friidun osaomistaja, haimoolainen Jenny Ehrnsten. Hän on Vihdin Hevosjalostusyhdistyksen uusi puheenjohtaja.

Pienhevoselle sama pistemäärä

Samalla palkinnolla I- palkittiin myös pienhevossuunnalle arvosteltu 2-vuotias ori Muina, jonka kasvattaja ja omistaja on Liisi Uski Ojakkalasta.

– Tuomaristo joutui valitsemaan voittajan näistä kahdesta hienosta, saman pistemäärän saaneesta varsasta. Varsojen eri piirteitä vertailtiin, ja kukin tuomareista perusteli kantansa, kertoo toiminnanjohtaja Merja Hietanen Etelä-Suomen Hevosjalostusliitosta.

Liisi Uskilla iso panos näyttelyssä

Arvosteltavina oli 17 hevosta: kaksi lämminveristä tammaa sekä 15 varsaa, joista yksi lämminverinen ja loput suomenhevosia. Pienhevoskasvattaja Liisi Uskilla oli näyttelyssä iso panos, kaikkiaan kahdeksan hevosta.

– Tosi paljon helpottaa, kun näyttely on täällä Vihdissä. Viime vuonna ei ollut, ja kävimme kolmella eri paikkakunnalla, Uski kertoi. Hänellä on tallissaan toistakymmentä omaa hevosta, ja tänä vuonna syntyy kaksi lisää.

Näyttelyn paras esittäjä oli useaa Liisi Uskin varsaa esittänyt Emmi Enqvist.

Lue lisää torstain 16.5. Luoteis-Uusimaasta!