– Jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus eräharrastukseen ja metsästäjäntutkinnon suorittamiseen ilman kuluja

Lopella kahdeksasluokkalaiset voivat mahdollisesti suorittaa halutessaan jatkossa metsästäjäntutkinnon. Viime viikolla keskustan keskustan Heli Lehtilä esitti valtuustoaloitteeen metsästäjäntutkinnon suorittamisen mahdollistamisesta peruskoulun 8. luokalla. Lehtilän aloite sai valtuustosalissa lämpimän kannatuksen, sillä peräti 21 valtuutettua 27:stä allekirjoitti sen.

Heli Lehtilä perusteli aloitettaan sillä, että luonnossa liikkuminen ja eräharrastukset lisäävät tutkitusti hyvinvointia ja ovat tärkeitä kaiken ikäisille.

– Tärkeää ei ole aina saalis, vaan luonnossa oleminen ja yhdessä tekeminen. Luonto on meillä lähellä ja sen antamia mahdollisuuksia kannattaa hyödyntää.

– Jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus eräharrastukseen ja metsästäjäntutkinnon suorittamiseen ilman kuluja, Heli Lehtilä pohjusti aloitettaan.

Hyvällä menestyksellä

Lopen yläkoulun rehtori Vilho Ylönen kannattaa lämpimästi metsästäjäntutkinnon lisäämistä peruskoulun valinnaisainevalikoimaan. Hänen mukaansa vastaavaa on jo jossain päin Suomea hyvällä menestyksellä kokeiltukin.

– Se on haastava tutkinto, joka edellyttää opintoja. Siihen on myös valmis oppikirja ja materiaaleja jo olemassa.

Lue lisää keskiviikon 20.11. Lopen Lehdestä!