– Loppi on ympäristönsuojelullisesti moniulotteinen kunta

Viime torstaina Lopen kunnan ympäristösuunnittelija Juha Viinikalla oli viimeinen työpäivä ennen eläkkeelleen siirtymistä. Viinikka ehti olla kunnan palveluksessa rapiat 24 vuotta. Työvuosiensa Viinikka kertoo olleen mielenkiintoisia ja työn parasta antia ovat olleet ihmiset ja monipuolinen yhteistyö eri tahojen kanssa.

Juha Viinikka aloitti työnsä Lopella vuonna 1995 ympäristönsuojelusihteerin työnimikkeellä. Vuodesta 2004 aina vuoteen 2017 saakka Viinikka toimi Lopen kunnan ympäristöpäällikkönä.

Vaikka hänen työnimikkeensä vaihtuivat vuosien varrella, niin tehtävät ovat pysyneet kutakuinkin samoina. Lopen kunnassa tehtiin vuonna 2017 organisaatiouudistus ja silloin Viinikka siirtyi ympäristösuunnittelijaksi, Marjo Alhon aloittaessa ympäristöpäällikkönä. Viinikka iloitsee, että uudelle viranhaltijalle oli mahdollista antaa pitkä perehdytys, toisin kuin hänellä itsellään oli ollut.

– Minun tänne tullessa, en edes tavannut edeltäjääni, vaikka olin kyllä hänen kanssaan puhelimitse yhteydessä. Muistan, kun esittelykierroksen jälkeen istahdin ihmeissäni uuteen työhuoneeseeni suuren mappimäärän ympäröimänä ja mietin, että mitenkähän tässä hommassa nyt edetään. Siitä se työ kuitenkin opittiin, Juha Viinikka naurahtaa.

Lue lisää keskiviikon 12.2. Lopen Lehdestä!