Aikuinen, joka haluaa pois lasten maailmasta työpäivän päätteeksi, voi ryhtyä vaikka yrittäjäksi. Näin teki myös loppilainen luokanopettaja Anniina Lucenius kuusi vuotta sitten. Samalla henkilökohtainen kiinnostuksen kohde muuttui yrittämiseksi. Nyt kosmetiikan suoramyynnin AVON-tiiminvetäjällä on oma ja vahva verkosto tiimissään. Myös työn, perhe-elämän ja yrittämisen yhteensovittaminen on onnistunut.

Tekemisen vapaus viehättää

Luceniuksen mukaan oma kiinnostus meikkejä ja ihonhoitotuotteita kohtaan oli alkusysäys yrittäjyyden suuntaan. Perehtyminen laadukkaisiin Avon-tuotteisiin kohtaan johti seuraavaan vaiheeseen, jolloin alkoi tiiminvetäjänä toimiminen sekä oman tiimin kasaaminen. Tiimiläiset ovat nyt asiakkaita, jotka tilaavat tuotteita itse.

Yritys on toiminut suoramarkkinointialalla jo 130 vuotta ja toimii maailmanlaajuisesti. Pohjoismaat ja Balttia muodostavat oman markkinointialueen. – Minulle on ollut erityisen tärkeää kaiken toiminnan avoimuus. Lopulta päädyin omalla toiminimellä yrittämiseen. Itse yrittäminen ja kosmetiikan sekä muiden yrityksen tuotteiden parissa työskentely on minulle henkireikä. Se on ”aikuisten harrastus”, jolla voin irtautua päivätyöstä ja hetkeksi myös kodin arjesta, Lucenius kertoo. – Olen tehnyt yhteistyötä myös muiden yrittäjien kanssa Lopella. Anne Lukanan kanssa järjestimme Kanttorilassa mm. japanilaisen teeillan.

Tulen mielelläni myös esittelemään tuotteita niin nais- kuin miesasiakkaille. Tuotevalikoimassa on myös iso valikoima miesten ihonhoitotuotteita tarjolla. Esittelyt räätälöin asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Lue lisää keskiviikon 26.6. Lopen Lehdestä!