Auto-Kehä jälleen Suomen paras Nissan-myyjä

Nissan Nordic Europen toimitusjohtaja Jordi Vila ja Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola onnittelivat Auto-Kehän toimitusjohtaja Olli Liljegrenia parhaan jälleenmyyjän tittelistä. Palkinto jaettiin viime viikolla Kroatiassa Dubrovnikissa.

Auto-Kehälle palkinto oli jo yhdeksäs Nissan Drive -ohjelmassa

Karkkilalainen Auto-Kehä on valittu jälleen Suomen parhaaksi Nissan-jälleenmyyjäksi. Auto-Kehälle palkinto oli jo yhdeksäs Nissan Drive –ohjelmassa.
Nissan Nordic Europe palkitsi jälleen vuoden menestyksekkäimmät jälleenmyyjät. Nissan Drive -ohjelmassa palkitaan vuosittain ne jälleenmyyjät ja jälleenmyyntiliikkeiden työntekijät, jotka ovat onnistuneet erityisesti myynti- ja jälkimarkkinointitoimissaan ja tarjonneet poikkeuksellisen hyvää asiakaspalvelua.
– Auto-Kehä Karkkila on ollut vuosi toisensa jälkeen parhaiden jälleenmyyjien joukossa. Vuoden Nissan-jälleenmyyjä palkinto menee nyt jo kolmatta vuotta peräkkäin Auto-Kehälle, mikä kertoo meille erittäin sitoutuneesta ja onnistuneesta työstä autojemme parissa. Vahva menestys on ansiota Auto-Kehän pitkäjänteisestä, asiakaslähtöisestä ja omistautuneesta työstä vuosi toisensa jälkeen, kertoo Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola.

Karkkilassa myyty Nissania 37 vuotta
Auto-Kehä Oy on palkittu menestyksestään myös kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2007 Auto-Kehä sai ensimmäisenä Nissan Nordic Europe Oy:n toimialueen jälleenmyyjänä Nissan Sales and Service Way (NSSW) Global Award -palkinnon. Vuonna 2015 Auto-Kehä valittiin sekä Pohjoismaiden ja Baltian että Suomen parhaaksi Nissan-jälleenmyyjäksi.
– Olemme myyneet Nissania viimeiset 37 vuotta ja onnistuneet saamaan useita palkintoja. Jokainen niistä on tunnustus henkilökuntamme hyvin tehdystä työstä ja niillä on meille valtava merkitys, sanoo Auto-Kehä Oy:n toimitusjohtaja Olli Liljegren.
– Haluankin jälleen kerran kiittää henkilökuntaamme erinomaisesta työstä. Mutta tietysti myös uskollista asiakaskuntaamme, joille tätä työtä teemme ja joiden avulla olemme tähän pisteeseen päässeet. Jatkamme edelleen toimintamme kehittämistä kaikilla osa-alueilla ja tavoitteemme on jatkossakin pitää asiakkaamme tyytyväisinä, jatkaa Liljegren.

Veeti ja Viljami Jalonen ovat maastopyöräilyn suomenmestareita

Viljami Jalonen on saalistanut kesän aikana useita mitaleja pyöräilyn SM-kilpailuissa.

Veljekset harrastivat aiemmin motocrossia ja se näkyy heidän ajamisessa

Karkkilalaiset Veeti (12) ja Viljami (10) Jalonen voittivat molemmat oman ikäsarjansa suomenmestaruuden heinäkuussa Vantaalla järjestetyissä maastopyöräilyn XCO SM-kisoissa. Kultamitali SM-kisoissa on kova tulos, kun huomioi, että pojat ovat aloittaneet harrastuksen vasta vuosi sitten.
– Olihan se hieman rankkaa, arvioi Viljami ja perustelee, että koko viiden kilometrin mittainen rata piti mennä täysillä.
Vauhti ei poikia kuitenkaan pelota, vaan he käsittelevät maastopyörää kuin motocrosspyörää.
– Pojat harrastivat aiemmin motocrossia ja se näkyy heidän ajamisessa, perustelee isä Jukka Jalonen ja täsmentää, että maastopyöräilyssä keskittyminen on pidettävä etenemisessä, kuten myös motocrossissa.
Pojat osallistuivat myös maantie- ja ratapyöräilyn SM-kisoihin, joista Viljami saalisti rata-ajon M10 sarjassa hopean 2000 metrin matkalta ja pronssin 500 metriltä. Myös maantiepyöräilystä hän nappasi sekä hopea-, että pronssimitalit.

Saivat toteuttaa itseään
Veetin ja Viljamin motocross-harrastus ja sittemmin maastopyöräilyharrastus sai alkunsa heidän isoisän pellolla, Ahmoolla.
– Taatan pellolla he ajoivat mönkijää ja saivat toteuttaa itseään, kertaa Mirva-äiti.
Myöhemmin seitsemänvuotiaana Veeti sai oman motocross-pyörän ja pian isoveljen perässä Viljami. Reilu vuosi sitten pojat saivat myös XCO-maastopyörät.
– Pojat pyöräili lähimetsässä tavallisilla maastopyörillä ja tekivät itse omia ajoratoja, perustelee Mirva.
Alkuun pojat harrastivat rinnan motocrossia ja maastopyöräilyä, mutta pian he päättivät keskittyä yksin maastopyöräilyyn.
– Korson Kaiun maastopyöräkoulun aloittamisen jälkeen syntyi kiinnostus myös kisaamiseen ja aktiivisempaan treenaamiseen, kertaa isä ja kertoo, että samalla mukaan astui yleisurheilu.
– Yleisurheilusta saa monipuolista harjoitusta ja seuratoiminta on aktiivista Karkkilassa. Viime talvena pojat innostuivat Karkkilan Poikien järjestämästä kestävyysjuoksukoulusta, joka antoi hyvän kuntopohjan kesän pyöräilyihin.

Lihapiirakoita ja pasteijoita Karkkilasta Espanjaan

Muun muassa pakastesuklaakakkuja valmistavan Alènin leipomon herkkuja nautitaan viikonloppuna Espanjassa. – Jos Jerezin kilpailu sujuu hyvin, tuotteitamme myydään kauden kaikissa Moto GP -kilpailuissa. Olisihan se hienoa, että ison moottoriurheilulajin arvosarjassa nautitaan karkkilalaisia herkkuja, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Alèn.

Alènin leipomon tuotteita tarjotaan viikonloppuna Jerezin Moto GP -kilpailussa

Tuorilassa toimivan Alènin leipomon valmistamia lihapiirakoita ja pasteijoita tarjoillaan tulevana viikonloppuna Espanjan Jerezissä, jossa järjestetään moottoripyörien Moto GP -kilpailu. Espanjassa Moto GP on isompi asia kuin Formula 1, Jerezin kilpailuun odotetaan yli 200 000 katsojaa.
– Tämä on ihan uskomaton juttu. Käsittämätön asia. En olisi vielä hetki sitten uskonut, että tuotteitamme myydään Espanjassa, sanoo toimitusjohtaja Jarkko Alèn.
– Toimitimme kilpailuun tuhansia pasteijoita ja lihapiirakoita. Jännityksellä seuraan, miten tuotteemme kiinnostavat espanjalaisia.

Jatkoa luvassa?
Karkkilalaisleipomolle ovet Moto GP -maailmaan avasi pitkäaikainen yhteistyökumppani.
– Idea esiteltiin minulle ja ensin pidin sitä jopa vitsinä. Mutta hyvin pian kävi ilmi, että meidän tuotteemme todella halutaan Eurooppaan, kertoo Jarkko Alèn.
– Jos Jerezin kilpailu sujuu hyvin, tuotteitamme myydään kauden kaikissa Moto GP -kilpailuissa. Olisihan se hienoa, että ison moottoriurheilulajin arvosarjassa nautitaan karkkilalaisia herkkuja.

Karkkila saamassa jälleen uuden yökerhon

– Ei minua pelota yrittää. Täytyy vain pistää paremmaksi kuin Nummelan tai Lohjan baarit, Tero Arik tuumii.

Tero Arik avaa Bomonti -ravintolansa Karkkilaan kevään aikana

Anttilankadulla sijainneen Ozzy Barin tilalle on tulossa uusi yökerho. Karkkilasta lähtöisin oleva nuori yrittäjä Tero Arik aikoo avata paikalle Bomonti -nimisen ravintolan vielä tämän kevään aikana. Vanhat tarrat lähtivät ikkunoista jo tiistaina, eivätkä sisätilat vaadi Arikin mukaan paljonkaan remontointia.

– Tilat pitää lähinnä siivota. Baaritiskin tiikerikuvio saa kyllä lähteä, Arik naureskelee.

Nimekkäillä esiintyjillä alkuun

Arikin suunnitelmana on saada Bomontin avajaisiin joitakin nimekkäitä esiintyjiä. Hyvin nimien ja avajaistarjouksien myötä hän uskoo ihmisten löytävänä uuteen baariin. Arikia ei pelota, vaikka samalla paikalla on jo useampi ravintolayrittäjä käynyt kokeilemassa.

Vanhojen asuntojen hinnat nousivat Karkkilassa 5 prosenttia

– Asuntojen keskihinta on noussut, koska hyvä tavara menee huonoinakin aikoina kaupaksi, SKV:n kiinteistönvälittäjä Seppo Väli-Klemelä sanoo.

Kauppojen määrä laski viime vuonna, tänä vuonna nähtävissä piristymistä

Vanhojen asuntojen keskimääräinen neliöhinta nousi Karkkilassa viime vuonna noin viisi prosenttia, 78 euroa neliötä kohden. Vuonna 2013 neliöstä maksettiin keskimäärin 1 524 euroa, viime vuonna keskihinta oli 1 602 euroa. Kiinteistönvälittäjä Seppo Väli-Klemelän mukaan hinnannousu on seurausta talouden heikosta tilanteesta.

– Parempi tavara menee kaupaksi huonoinakin aikoina, sen takia keskihinta nousee. Ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota laatuun, ja laadusta joutuu usein myös maksamaan, Väli-Klemelä sanoo. Hän kuitenkin muistuttaa, että keskihintatilastot hämäävät aina jonkin verran.

– Kaupantekovaiheessa voi tulla tilanteita, että joutuu myymään, eikä ole aikaa odottaa parempaa hintaa.

Tarve ei ole kadonnut

Asuntokauppoja Karkkilassa tehtiin viime vuonna 46 kappaletta, kun edellisvuonna kauppojen määrä oli 50.

– Kyllä kauppoja tehdään huonoinakin aikoina, ei ihmisten tarve uuteen asuntoon ole mihinkään kadonnut. Asunnon odotteluun käytettävä aika on usein rajallinen. Jos perhe kasvaa tai tulle avioero, eivät ihmiset halua yleensä odottaa kovin pitkään, vaan kaupat tehdään sen hetkisellä hinnalla, Väli-Klemelä sanoo. SKV:n Karkkilan toimisto on osa Nummelan toimistoa, joka viime vuonna oli kannattavuudeltaan koko Suomen paras konttori.

– Ainakin oman osuutemme olemme siis hoitaneet hyvin, Väli-Klemelä hymyilee.

Vanhojen asuntojen osalta kaupaksi menee tällä hetkellä vähän suuremmat kerros- tai rivitaloasunnot. Väli-Klemelän mukaan omakotitalojen kauppa on tällä hetkellä erityisen hiljaista.

– Omakotitaloissa on usein remontin tarvetta, ja pankit eivät usein mielellään lähde remontteja rahoittamaan, Väli-Klemelä sanoo.

Vanha joulukuusivarkaus selvisi

DNA -tunnistetutkinta liitetään usein mielikuvissa murhiin ja erittäin vakaviin rikoksiin, mutta selvitetään DNA -tunnisteiden avulla usein arkipäiväisempiäkin rikoksia.

Tällä kertaa DNA osui jo 2009 Lohjalla joulun alla tapahtuneeseen 30.n joulukuusen varkauteen. Varkaan puunkaatopaikalle jättämän limupullon perusteella löytyi nyt DNA osuma. Tekijä ei ollut aiemmin poliisin asiakas, mutta toisen rikoksen teon yhteydessä otetut sormenjäljet natsasivat vanhaan kuusenkaatojuttuun.  DNA ja aika tekivät tehtävänsä.

Karkkilan Alkossa riehuneelle luetaan tuomio 

Karkkilan Alkossa maaliskuussa riehuneelle, vuonna 1968 syntyneellä karkkilalaismiehelle luetaan tuomio Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 23. päivä tammikuuta. Miestä syytetään törkeästä vahingonteosta.

18. päivä maaliskuuta Alkossa riehunut mies ei osannut tapahtuneen jälkeen kertoa syytä riehumiselleen. Hän oli kävellyt Alkoon sisään sekavanoloisena, ja kieltänyt muita asiakkaita astumasta sisään liikkeeseen. Tämän jälkeen hän oli alkanut heitellä pulloja viinakaupan myyjiä kohti, uhkailtuaan heitä ensin väkivallalla. Liikkeen ikkunoiden ja oven laseihin tuli pulloista säröjä, mutta henkilökunta pääsi pakenemaan liikkeestä ja sulkemaan ovet. Poliisin tullessa paikalle mies oli liikkeen sisällä yksin, eikä päässyt aiheuttamaan vahinkoa henkilökunnalle eikä asiakkaille. Poliisi otti miehen kiinni puhuttuaan tämän ensin ulos liikkeestä. –mko

Vakituinen työpaikka ilonaiheena

Saija Autio, Kati Erkkilä ja Sari Johansson iloitsevat uudesta työpaikastaan Mehiläisen Maariankodissa, joka toi yhteensä 18 uutta työpaikkaa Karkkilaan.

Maariankoti on työpaikka 40:lle henkilölle

Palvelupäällikkö Hanna Voutilainen on esimies 39:lle työntekijälle Maariankodissa. Voutilainen valittiin tehtävään Keski-Suomessa sijaitsevan Toivakan kunnan vanhustyönjohtajan virasta.

- Oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä mukaan perustamaan uutta tehostetun asumispalvelun yksikköä ja siksi hain tähän tehtävään.

Voutilaisen mukaan uusi työ on myös sillä tavalla mieluisa, että työnantajan arvomaailma vastaa omaa näkemystä hyvästä vanhusten hoidosta.

– Kaikkihan kertovat pyrkivänsä asiakaslähtöisyyteen ja kodinomaisuuteen, mutta Mehiläisessä henkilöstölle annetaan myös riittävät resurssit toteuttaa tuo lupaus.

Työmatkakin lyheni

Lähihoitaja Saija Autio oli Maariankodin avajaisissa yhtä hymyä.

– Nyt on vakituinen työpaikka ja ensi kesäksi on tiedossa ensimmäinen kesäloma sitten kahteen vuoteen.

Ilon aihetta löytyy myös siitä, että työmatka lyheni 20 kilometriä. Aiemmin Autio kulki työmatkaansa Lohjan Nummelta Saloon, jossa hän oli ensiapupäivystäjä.

Karkkilalaisen Kati Erkkilän vuorokauteen puolestaan tulee jopa kaksi tuntia lisää aikaa, kun työ osastosihteerinä Helsingin HUS:lla vaihtui lähihoitajan työhön Maariankotiin.

– Lyhyempi työmatka oli hyvä syy vaihtaa työpaikkaa.

Yöhoitaja Sari Johanssonin työmatkaan puolestaan ei tullut muutosta lainkaan, mutta nyt keikkatyö vaihtui vakituiseen työpaikkaan.

– Työskentelin aiemmin Karkkilan vuodeosastolla yöhoitajana, kertoo Lopelta työmatkaansa kulkeva Johansson ja huomauttaa yöhoitajan työn sopivan hänelle siksi, että hän on yöihminen.

Teollisuuskylän edullinen vuokrataso houkuttaa yrittäjiä

Yrittäjä Taru Lamminen ei ole valmis maksamaan keskustassa sijaitsevista liiketiloista sen enempää kuin teollisuuskylässä sijaitsevistakaan. Nyt Lamminen kuitenkin harkitsee omien tilojen ostoa ja pitää silmällä keskustasta myyntiin tulevia tiloja.

Teollisuuskylä on vienyt osan Karkkilan keskustan erikoiskaupasta

Yrittäjä Taru Lamminen kertoo maksavansa Karkkilan Teollisuuskylässä sijaitsevasta 200 neliön liiketilasta vuokraa alle kymmenen euroa neliöltä. Se on syy miksi Tarun puutarha ja lemmikit alkujaan viisi vuotta sitten sijoittui Teollisuuskylään eikä Karkkilan keskustaan.

– Teollisuuskylästä sain selkeästi edullisemmat vuokratilat. Oikeastaan huomasin, etteivät keskustan tyhjien liiketilojen omistajat edes olleet halukkaita tilojansa vuokraamaan.

Sijoittuminen Teollisuuskylään osoittautui kuitenkin hyväksi ratkaisuksi, eikä Lamminen ole kokenut olevansa sivussa asiakkaistaan.

– Asiakkaani ovat pääasiassa Karkkilan ulkopuolelta.

Vaikka Teollisuuskylän vuokrataso onkin edullinen, harkitsee Lamminen edelleen yhtenä vaihtoehtona eläinkaupan muuttoa Karkkilan keskustaan.

– Olisi ollut jo alkujaan järkevintä hankkia oma liiketila, hän pohtii, ja toteaa pitävänsä silmällä Karkkilan alueella myyntiin tulevia kiinteistöjä.

Sijainti keskustassa on vain unelma

Myös mainostoimisto Mainosmeri sijaitsee Karkkilan Teollisuuskylässä.

– Olisihan se hienoa mainostoimistona sijaita Karkkilan ydinkeskustassa, mutta minulla on sillä tavoin oma lehmä ojassa, että tilat täällä Teollisuuskylässä ovat edullisemmat, kertoo yrittäjä Meri Yrjänä-Siivonen.

Aulis Lundell Oy tavoittelee suurempaa vientiä pohjoismaihin

Liune elementtejä on monenlaisia, myös saunan ovia. Oviratkaisua Aulis Lundell Oy pyrkii käyttämään etunaan, kun yritys lähtee kilpailemaan Saksan markkinoille.

Työpaikat Saukkolan tehtaalla säilyvät entistä varmemmin

Aulis Lundell Oy:n ISO:9001 laatujärjestelmä läpäisi kesällä seuranta-auditoinnin, mikä yhdessä tuotteiden saaman CE-merkinnän kanssa mahdollistaa viennin kasvattamisen Pohjoismaissa.

– Suurimmat vientiponnistelut aloitettiin Norjasta. Vientipuolelle on palkattu lisää henkilökuntaa. Seuraava kohdemaa on Ruotsi, jonne olisimme menneet jo aikaisemminkin, mutta markkinatilanne oli silloin siellä heikko, Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell-Pendov kertoo.

– Sertifikaatit kertovat siitä, että laatu on kunnossa ja kaupalla on edellytykset kasvaa.

Lohjalle uusi halli

Lundell-Pendovin mukaan viennin edistäminen ei ainakaan nyt näy yrityksen Saukkolan tehtaalla, vaan nykyiset työpaikat pysyvät siellä ennallaan. Lohjalle yritys on rakentamassa uuttaa teollisuushallia, joka tulee keskittymään erilaisiin pientaloelementteihin.

– Runko kaikissa elementeissä on terästä. Teräs on meidän materiaalimme, siitä tehdyt rakenteet ovat turvallisia. Puu puolestaan on kaunis pintamateriaali, Lundell-Pendov sanoo.

Kotimaan markkinoilla yrityksellä menee tällä hetkellä hänen mukaansa hyvin. Budjetti on pitänyt, ja isojakin toimituksia on tehty.

– Lahdessa on useampi kohde, muun muassa palvelutalo Onnelanpolku Lahden Kulmalassa oli myös yksi korjauskohde. Nyt toimitamme termorankoja Jorvin sairaalaan laajennustyömaalle, Lundell-Pendov kertoo.