Lopen kirkonkylään yksityinen lääkäriasema

Palveluvalikoimaan kuuluvat alkuvaiheessa ainakin työterveyshuoltopalvelut yrityksille, lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto, pientoimenpiteet sekä laboratoriotutkimukset

Lääkärikeskus Linnan Klinikka Oy avaa sivutoimipisteen Lopelle alkuvuodesta 2018. Lopen toimipiste sijaitsee osoitteessa Viertotie 2, keskeisellä paikalla Lopen kirkonkylän keskustassa.

Lopen toimipisteen palveluvalikoimaan kuuluvat alkuvaiheessa ainakin työterveyshuoltopalvelut yrityksille, lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto, pientoimenpiteet sekä laboratoriotutkimukset

– Meille on tärkeää että terveydenhuollon palvelut ovat saatavilla asuinpaikasta riippumatta, toteaa Linnan Klinikan toimitusjohtaja Tiina Halinen.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen, että saamme lääkäripalvelut nyt takaisin Lopelle. Kun Linnan Klinikasta minuun otettiin aikaan yhteyttä, niin olin varma, että sopivan tilan löydämme ja tämä asia täytyy hoitaa maalin. Toivotan lääkäriaseman Lopelle tervetulleeksi, toteaa Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

– Toiminnan laajentamisen kartoitusvaiheessa, oli Loppi maakunnassamme luonnollinen vaihtoehto. Lopen päättäjillä oli selkeä huoli alueensa asukkaista, johtuen terveyspalvelujen puutteesta. Keskustelu suunnitteluvaiheessa oli avointa ja rakentavaa ja meidät toivotettiin iloisesti tervetulleeksi, sanoo Tiina Halinen.

Halinen sanoo kirkonkylässä olleen toimiva ja aktiivinen terveysasema, kun hän itse asui Lopella 2000-luvun alussa.

– Vaikka terveysasema lakkautettiinkin, ei palvelujen tarve ole kadonnut mihinkään, Tiina Halinen toteaa.

Linnan Klinikka investoi uuden toimipisteen lisäksi vuoden 2018 aikana merkittävästi toiminnan kasvattamiseen.

– Tulemme palkkaamaan neljä työntekijää vuoden 2018 aikana. Olemme parhaillaan toteuttamassa merkittäviä useamman sadan tuhannen euron laiteinvestointeja. Nyt meillä on uusinta tekniikkaa olevat maha-suolikanavan tähystyslaitteet, sekä muun muassa. uusitut ultraäänilaitteet gynekologeille ja sydänlääkäreille, Halinen iloitsee.

Toimiva arki ja luonnonläheisyys Lopen tavoitteina

Uudessa strategiassa on tehty perinteinen swot-analyysi, jossa on arvioitu Lopen vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat.
Kuntastrategiassa määritelty millainen kunta Lopen halutaan olevan

Parempi arki, lähellä luontoa – Luonnollisesti Lopella! Näin on otsikoitu Lopen uusi strategia, joka menee vielä valtuuston päätettäväksi. Lopelle ollaan valmistelemassa uutta kuntastrategiaa, jossa on määritelty tavoitteet millainen kunta Lopen halutaan olevan.
Strategiset tavoitteet vuosille 2018-2023 ovat parempi arki, virkistävä vapaa-aika sekä vireä ja mahdollistava elinkeinoelämä.
Lopen arvoiksi on määritelty avoimuus, yhteistyö ja vastuullisuus.

Strategiaan on muun muassa tehty Lopen swot -analyysi, johon on määritelty kunnan vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja riskit. Lopen vahvuudeksi on määritelty muun muassa luonto vesistöineen, laadukas varhaiskasvatus, perusopetus, lukio ja monipuoliset asumismahdollisuudet.
Heikkouksiksi on määritelty muun muassa palveluiden katoaminen ja riittämättömät tietoliikenneyhteydet.
Lopen mahdollisuuksiksi on määritelty muun muassa luontomatkailu ja lukion erikoistuminen.
Lopen uhaksi on nähty muun muassa väestökato ja siirtävä johtuva verokertymän negatiivinen kehitys.

Toivo Piironen taksiyrittäjänä 50 vuotta

50 vuotta taksiyrittäjänä toimineelle Toivo Piiroselle rakkaan vaimon tuki ja kodin lämpö ovat auttaneet jaksamaan raskaassa työssä.

Marraskuun 8. päivänä tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun monille loppilaisille tuttu Toivo ”Topi” Piironen sai taksilupansa. Taksin ratissa Piironen toki ehti olla jo aiemminkin, sillä ensimmäiset työajonsan hän teki jo vuonna 1963. Toivo Piironen on Lopen pitkäaikaisin taksinkuljettaja, jonka työuran pituus taitaa voittaa kaikki Hämeessäkin.
Pidetyn taksimiehen ura on mittava. 73-vuotiaan Piirosen viiteenkymmeneen taksiyrittäjävuoteen on mahtunut kaksikymmentä autoa ja yli neljä miljoonaa ajokilometriä. Piirosen pisin yhtäjaksoinen kyyti on ollut 3500 kilometriä. Hänen ensimmäinen autonsa oli upea Buick. Sittemmin Piironen on luottanut etupäässä Mersuihin, jotka eivät ole kertaakaan jättäneet häntä tien päälle.
Toivo Piironen haaveilee kirjoittavansa eläkepäivillään urastaan elämän makuisen historiikin. Jutustellessaan karjalaissyntyinen Piironen ehtii Hilkka-vaimonsa kanssa kertoa monia hauskoja, jännittäviä ja järkyttäviäkin tarinoita, joita Piirosten elämässä ja työssä on ehtinyt yrittäjävuosien aikana sattua. Käy ilmi, että taksinkuljettajan ammatti voi olla välillä hengenvaarallistakin, ja että siinä voi kohdata asioita, joiden käsitteleminen vie vuosia.
– Fyysisesti työ on kevyttä, mutta henkisesti rankkaa. Tykkään silti työstäni. Tässä tapaa mukavia ihmisiä ja saa olla välillä psykologikin. Monta kertaa jo se, että yksinäinen ihminen saa jutella toisen kanssa, saa hänen kipunsa parantumaan, Piironen kertoo ja jatkaa, että muutamina kertoina sairaalaan kyyditettävä asiakas onkin taksissa Piirosen kanssa puheltuaan parantunut, eikä tarvetta sairaalareissulle enää ollutkaan.

Lue lisää keskiviikon 22.11. Lopen Lehdestä!

Soile Lindfors johtaa liki 11 000:n eläkeläisen yhdistystä

Lopen Osuuspankista monelle tutuksi tullut Soile Lindfors toimii nykyään OPH-eläkeläiset ry:n toiminnajohtajana. Aktiiviseen yhdistykseen kuuluu liki 11 000 jäsentä.

– OPH-eläkeläiset ry luo yhteenkuuluvuutta

Lopen Osuuspankista tuttu Soile Lindfors viettää kiireisiä eläkepäiviään. Sen lisäksi, että hän on ahkera liikunnan harrastaja, on Lindfors ollut vuodesta 2014 lähtien toiminnanjohtajana valtakunnallisessa OPH-eläkeläiset ry:ssä, jossa on jäseniä lähes 11 000.
OPH-eläkeläiset ry on yhdistys, johon kuuluvat kaikki OP-Eläkekassasta tai säätiöstä eläkettä saavat. Yhdistyksen tarkoituksena on luoda ja vahvistaa OP-ryhmän eläkeläisten yhteenkuuluvuutta, yhteishenkeä ja ystävyyttä. Sen toiminta on jatkumo työelämässä solmittujen ihmis- ja ystävyyssuhteiden hoitamiselle. OPH-eläkeläisiin kuuluu 17 alueosastoa.
– Toiminta on tavallaan jatkoa sille, kun työaikana meillä oli OPH-tapahtumia. Niissä sitten tapasi esimerkiksi ihmisiä, joiden kanssa oli jutellut aiemmin vain puhelimitse ja sai kasvot äänelle. On kiva tavata jo työelämästä tutuksi tulleita ja kuulla kuulumisia. Retkille ja tapahtumiin ilmoittautuu joka kerta myös uusia ihmisiä, toiminnanjohtaja Soile Lindfors esittelee.
Soile Lindfors ei ollut koskaan ajatellut ryhtyvänsä eläkepäivillään jättimäisen eläkeläisyhdistyksen toiminnanjohtajaksi, mutta asiat lähtivät vyörymään lumipallon tavoin. Lindfors siirtyi eläkkeelle Lopen Osuuspankista vuonna 2012. Heti läksiäisistään hän suuntasi matkansa OPH-eläkeläisten järjestämälle hiihtoviikolle Saariselän Laanilaan. Mukaansa hän pakkasi läksiäisistä ylijääneen kakun ja tarjosi sitä hiihtomatkakavereilleen.
Laanilan retkeilymajat liittyvät myös siihen, miten Lindfors päätyi toiminnanjohtajaksi.

Lue lisää keskiviikon 15.11. Lopen Lehdestä!

Karoliina Frank jättää Lopen – siirtyy Vekka Liikenteen toimitusjohtajaksi

Karoliina Frank työskenteli Lopen kunnan palveluksessa vuodesta 2007 lähtien, ensin hallintojohtajana ja sen jälkeen kahdeksan vuoden ajan kunnanjohtajana. Frank sanoo ajatuksiensa Lopen kunnan tulevaisuudesta poikkeavan poliittisen johdon ajatuksista, se on yksi syy hänen päätökseensä siirtyä Vekka Liikenteen toimitusjohtajaksi.

Karoliina Frank sanoo ajatuksiensa Lopen tulevaisuudesta poikkeavan poliittisen johdon ajatuksista

Lopen opintovapaalla oleva kunnanjohtaja Karoliina Frank on sanoutunut irti virastaan. Frank ilmoittaa irtisanoutuvansa joulukuun alusta lukien, jolloin hänen virkasuhteensa kuntaan päättyy tammikuun lopussa.
Frank aloittaa joulukuun alussa paikallisliikennettä ja tilausajoja ajavan Vekka Liikenne Oy:n toimitusjohtajana. Karoliina Frankin puoliso, Vekka Liikenne Oy:n toimitusjohtajana toiminut Tapio Vekka valittiin viime viikon tiistaina Hämeenlinnan teknisiä ja ateriapalveluja tuottavan yhtiön Tekmen toimitusjohtajaksi. Tapio Vekka jatkaa Vekka Liikenteen pääomistajana ja hallituksen puheenjohtajana.
Toimitusjohtajan työn rinnalla Karoliina Frank aikoo toimia yrittäjänä. Hän tarjoaa asiantuntijapalveluita kunnille sekä kuntien kumppaneille sekä perustaa puolisonsa kanssa Hämeenlinnaan Bed & Breakfast -majatalon.
Frank on ollut Lopen kunnan palveluksessa vuodesta 2007, ensin hallintojohtajana ja sen jälkeen kahdeksan vuoden ajan kunnanjohtajana. Osa syy Frankin päätökseen jättää Lopen kunnanjohtajan tehtävä on se, että hänen ajatukset Lopen tulevaisuudesta eivät kohtaa Lopen poliittisen johdon kanssa.
– Olen enemmän tykästynyt moderneihin toimintatapoihin, ja minun olisi vaikeaa palata menneeseen ja unohtaa kehittämishankkeet, hän sanoo.

Lue lisää Lopen Lehden keskiviikon 8.11. numerosta.

V&K Gym toiminut kymmenen vuotta

Matias Ankkuri on yksi V & K Gymin uusimmista käyttäjistä. Kaksi vuotta Elmolan kuntosalilla treenannut Ankkuri pääsee nyt tiimin kuntosalilla tehostamaan harjoitteluaan, kun treenaamaan voi tulla, milloin se itselle parhaiten sopii.

Voimailuseuralla noin 160 jäsentä

Lopen Voima ja Kunto Teamin ylläpitämällä V & K Gymillä vietettiin viime lauantaina kuntosalin 10-vuotisjuhlia ja avoimia ovia. V & K Gymillä oli avointen ovien päivänä vilkasta, mutta kuntosalilla riittää vilskettä muinakin päivinä. Säännöllisiä kävijöitä ”kyläsalilla” on noin 120. Lopen Voima ja Kunto Teamin rahastohoitaja Jarmo Arvajan mukaan heidän voimailuseurallaan on jäseniä noin 160, joista 10-15 on Suomen Voimanostoliiton lisenssin omaavia nostajia. Seuran perustamisvuodesta 2003 lähtien sillä on ollut yhteensä arviolta 300 jäsentä.

Lue lisää keskiviikon 1.11. Lopen Lehdestä.

Lopelle pian oma lääkärivastaanotto?

Valtuuston puheenjohtaja Timo Heinonen myöntää, että keskusteluita lääkäriaseman saamisesta Lopelle on käyty. –  Meidän tavoite on ollut, että saamme kuntaan takaisin lääkäripalvelut. Sen eteen on tehty töitä yhdessä aika laajalla rintamalla. Yksityinen lääkäriasema kertoo sitten itse ratkaisuistaan, kun niistä on kerrottavaa, sanoo Heinonen.

Hämeenlinnalaisen Linnan Klinikan huhutaan avaavan lääkäriaseman

Lääkärivastaanoton puute on ollut kestopuheenaihe Lopella. Nyt keskustelu on saanut kuitenkin uuden käänteen, kun kylässä on alkanut liikkua vahva huhu, jonka mukaan hämeenlinnalainen Linnan Klinikka olisi tuomassa lääkäriasemaa Lopelle. Puheiden mukaan lääkäriasemalla olisi kolme lääkäriä ja laboratorio.
Keskusteluissa on lääkäriaseman paikaksi nostettu vanhaa apteekin tilaa, jonka omistaa nykyisin Lopen MTK. Toinen keskusteluissa puhuttu vaihtoehto olisi, että lääkäriasema voisi tulla vanhaan Nordean tilaan, linja-autoaseman taloon tai johonkin kunnan omistamaan tilaan. Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinosellakin tämä kylillä liikkuva huhu on tiedossaan. Hänkin on maininnut lääkäriaseman tulemisen mahdollisuudesta kertovasta huhusta muun muassa blogikirjoituksessaan, joka on päivätty 9.10.2017.
– Tällaisia keskusteluja on käyty. En sitä kiellä, enkä kiistä. Meidän tavoite on ollut, että saamme kuntaan takaisin lääkäripalvelut. Sen eteen on tehty töitä yhdessä aika laajalla rintamalla. Yksityinen lääkäriasema kertoo sitten itse ratkaisuistaan, kun niistä on kerrottavaa. En voi yrityksen nimeä kertoa, enkä vahvistaa, Timo Heinonen toteaa.
Heinonen näkee, että työterveyshuollolle olisi Lopella tilausta ja tarvetta. Hän toivookin, että myös loppilaiset yritykset tarttuisivat tähän, jos oma lääkäriasema todella Lopelle saadaan.
– Itse uskon, että palveluseteli tulee jatkossa tarjoamaan mahdollisuuden käyttää näitä palveluita, ja toivotaan, että OmaHäme ja terveyskeskus kuntayhtymä tekevät päätöksen palvelusetelistä ja valinnanvapauden pilotoinnista.
– Toivotaan, että sote etenee ja saadaan valinnanvapaus voimaan laajasti perusterveydenhoitoon. Se turvaisi laajat lääkäripalvelut myös Lopella, Heinonen sanoo.

Lue lisää Lopen lehden keskiviikon 25.10. numerosta.

Tarkkalan Kuljetus Oy vuoden yritys Lopella

Lopen kunnan elinvoimajohtaja Jyrki Käki (kuvassa oikealla) oli vilpittömän iloinen vuoden yrittäjän valinnasta. Antti, Mikko ja Petri Tarkkala jatkavat ylpeydellä suvun kuljetusyrityksen perinteitä.

Kuljetusalan muutoksiin on vastattu investoimalla kalustoon

Perinteikäs Tarkkalan Kuljetus Oy on vuoden yritys Lopella. Vuoden yrittäjinä palkittiin lauantai-iltana Lopen Yrittäjät ry:n Y -juhlassa Riihimäellä Tarkkalan Kuljetus Oy:n kolmannen polven yrittäjät Antti (31), Mikko (33), ja Petri Tarkkala (39).

Tarkkalan Kuljetuksen täysperävaunuyhdistelmät kuljettavat mekaanisen metsäteollisuuden sivutuotteita, kuten haketta ja sahanpurua. Voimalaitoksiin kuljetetaan bio- ja kierrätyspolttoaineita. Koneurakoinnista ja tehdaspalveluista on tullut merkittävä osa yrityksen liiketoimintaa.
Yritys on viime vuosina investoinut paljon kalustoon. Koko kuljetuskalusto on uusittu vuoden 2013 jälkeen lakimuutoksen sallittua suuremmat kantavuudet.Tehokkuus ja oikea kalusto oikeassa paikassa on menestyksen avain.

Yrityksen palveluksessa on noin 50 työntekijää ja liikevaihto noin 7,5 miljoonaa euroa.

Lue lisää Lopen Lehden keskiviikon 18.10.2017 numerosta.

YritysVoimala tuo yrittäjien pikaneuvontapalvelun Lopelle

Erkki Taskinen kertoi yrittäjien aamukahvitilaisuudessa YritysVoimalan syksyn tapahtumista ja palveluista.

Palvelun piiriin voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki yrittäjät, yritykset sekä yrittäjiksi aikovat

YritysVoimala Oy avaa uuden pikaneuvontapalvelun LopellaHyvinkäällä, Riihimäellä ja Hausjärvellä. Palvelun piiriin voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki yrittäjät, yritykset sekä yrittäjiksi aikovat.
Loppilaisille maksutonta pikaneuvontapalvelua annetaan Lopen kunnantalolla joka kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 12.30-15.30.
Pikaneuvontapalvelussa neuvotaan kaikissa yrittäjien arkeen liittyvissä asioissa, kuten yrityksen perustamisessa, kehittämisessä, markkinoinnissa ja myynnissä. Neuvoa saa myös hallintoon, henkilökuntaan, omistaja- ja sukupolven vaihdoksiin sekä rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä. Pikaneuvontapalvelussa kannattaa piipahtaa myös silloin, jos etsii uusia verkostoja tai toimitiloja YritysVoimalan toiminta-alueelta.
Syksyn ensimmäiset yrittäjien aamukahvit nautittiin Launosten Jylhäkummun teollisuusalueella, vieraillen MK Raudoitus Oy:ssä ja tutustuen sen toimintaan. Aamukahvien toisena puhujana kuultiin YritysVoimalan toimitusjohtaja Erkki Taskista.

Lue lisää keskiviikon 11.10.2017 Lopen Lehdestä.

Apteekki pysyy Lopella – uhkana näivettyminen

Lopen Apteekissa juhlittiin viime torstaina satavuotiasta Suomen lääketeollisuutta. Kahvitarjoilun käytännön järjestelyistä vastasi Kirkonkylän Martat. Kuvassa apteekkari Juho Pietilä ja Helvi Järvinen martoista.

– Olen sanonut, että liikumme nyt siinä rajalla, että onko Lopen apteekki nykyaikainen terveydenhuollon yksikkö, jossa pystytään pitämään hyvä palvelutaso
Apteekki säilyy Lopella, vaikka lääkäripalvelut viime vuonna vietiin Riihimäelle. Apteekkari Juho Pietilä on luotsannut Lopen apteekkia reilun vuoden ajan. Hän kertoioapteekkinsa lähtökohtien tänä vuonna olleen haasteelliset. Ensimmäinen haaste oli, kun lääkärivastaanotto siirtyi Lopelta Riihimäelle, mikä Pietilän sanoin, ei tietenkään lisännyt apteekin asiakkaita.
– Olen sanonut, että liikumme nyt siinä rajalla, että onko Lopen apteekki nykyaikainen terveydenhuollon yksikkö, jossa pystytään pitämään hyvä palvelutaso ja laaja lääkevalikoima, vai näivettyykö tämä pieneksi kyläapteekiksi. Apteekki täällä kuitenkin säilyy, sitä ei olla Lopelta viemässä. Apteekkilupa on tänne ankkuroitu, Juho Pietilä kertoo.

Lue koko juttu Lopen Lehden keskiviikon 4.10.2017 numerosta.