YIT rakentaa pysäköintitalon Länsisatamaan

YIT rakentaa pysäköintitalon Länsisatamaan.

YIT rakentaa Jätkäsaareen pysäköintitalon mm. laivamatkustajien käyttöön. Sopimuksen arvo on yli 20 miljoonaa euroa ja se kirjataan vuoden 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskantaan. Valmistelevat työt ovat alkaneet syyskuussa 2019 ja urakka valmistuu alkuvuodesta 2021.

Urakkaan kuuluu noin 730 pysäköintipaikkaa ja aulatilat sisältävä pysäköintihalli, joka tulee palvelemaan pääosin laivamatkustajia.

Tilaajana ja kehittäjänä on Kiinteistö Oy Helsingin Jätkäsaaren Satamapysäköinti c/o Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt. Pysäköintitalon ylläpidosta ja toiminnasta tulee vastaamaan Helsingin Satama Oy.

Telakkakadun työmaa etenee

Telakkakadun ja Hietalahdenrannan liikennejärjestelyt.

Telakkakadun työmaalla tapahtui muutoksia liikennejärjestelyissä joulun välipäivinä. Raitiotiekiskoja on päästy asentamaan jo pitkälle pätkälle Telakkakatua. Välipäivinä avautui kulkuyhteydet Pursimiehenkadun risteyksessä.

27.12.2019 tapahtuneet muutokset

Telakkakatu avattiin liikenteelle välillä Pursimiehenkatu – Tehtaankatu yksisuuntaisena etelään päin (samansuuntaisesti kuin raitiovaunulinja 1 reitti).

Ajo-yhteys Pursimiehenkadulta Telakkakadulla ja kadun yli avattiin (vain tontilleajo). Pursimiehenkatu on välillä Telakkakatu – Perämiehenkatu yksisuuntainen (samansuuntaisesti kuin raitiovaunulinja 1 reitti).

Jalankulkijoiden kulku palautui Telakkakadulle välille Pursimiehenkatu – Tehtaankatu.

Loppiaisen jälkeen työt alkoivat Eiranrannassa

Eiranrannassa työt alkoivat loppiaisen jälkeen eli 7.1.2020 alkaen. Eiranrannassa työmaaksi otettiin osa ajoradasta ja pyörätiestä, mutta ajoyhteys säilyy.

Lisäksi Laivakadun ja Hernesaarenrannan väliselle tontille aletaan rakentaa keväällä raitiotien väliaikaista päätepysäkkiä.

Lue lisää Rööperin Lehden numerosta 1/2020!

Eiranrannassa pilvikirsikoita kadun varrelta puistoon

Pilvikirsikat syysväreissä.

Eiranrannassa olevia pilvikirsikoita siirretään katualueen reunasta viereiseen Pyhän Birgitan puistoon. Siirrettäviä puita on 18 kpl.

Aikoinaan pilvikirsikoita istutettiin kolme riviä Eiranrantaan katualueen reunalle. Lähimpänä ajorataa oleva rivi siirretään nyt syrjemmälle viereiselle puistoalueelle Hernesaaren raitiotien rakentamisen takia.

Kaksi puuriviä jätetään paikalleen.

Raitiotien rakentaminen Telakkakadulta Eiranrantaan ja väliaikaiselle kääntöpaikalle jatkuu vuoden 2020 alusta lähtien. Valmistelevia töitä tehdään vielä joulukuun 2019 aikana.

Lähes kaikki pilvikirsikat voidaan siirtää

Normaalisti tällaisia noin 15-vuotiaita puita ei lähdetä siirtämään, koska kasvuun lähtö on uudessa paikassa aina epävarmaa. Nyt kaupunki kuitenkin halusi ottaa huomioon lukuisat kaupunkilaisten palautteet ja kokeilla puiden siirtoa.

Lue lisää Rööperin Lehden numerosta 16/2019!

Uunisaaren kävelyponttonisilta ulkoilijoiden käyttöön

Silta Uunisaareen, kuva Helsingin kaupunki

Merisataman rannassa Ehrenströmintien ja Pohjoisen Uunisaaren välillä oleva kävelyponttonisilta.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari muodostuu toisiinsa yhdistetyistä eteläisestä ja pohjoisesta saaresta. Suositussa virkistyssaaressa toimii läpi vuoden ravintola, kahvila sekä varaussaunat. Ravintola Uunisaaren kahvila avautui 15.11. ja on tämän jälkeen avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16. Aamusaunat lämpenevät ma-pe klo 7-11. Muina aikoina ravintola on avoinna tilauksesta. Vieressä olevaan

Liuskasaareen on myös yhteys siltaa pitkin.

Funkkishotelli Vaakuna laajenee hotellikerroksella

Vuonna 2019 uusittu hotelliaula.

Helsingin keskeisimmällä paikalla sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna laajenee yhdellä huonekerroksella. Uudet 72 huonetta rakentuvat tavaratalo Sokoksen käytössä tähän asti olleeseen viidenteen kerrokseen. Laajennuksen jälkeen hotellissa on yli 340 huonetta, osa omalla näköalaparvekkeella. Hotelli Vaakuna avautui olympiavuonna 1952 ja on funkkisarkkitehti Erkki Huttusen päätyö Helsingissä.

– Vaakunan valtit ovat sen keskeinen sijainti sekä talon hotellihuoneista avautuvat upeat näkymät yli Helsingin. Talon hieno muotokieli Paavo Tynellin valaisimineen ja selkeine sisustusratkaisuineen sekä hotellissa vuosikymmenten ajan eletty elämä henkivät erityistä tunnelmaa, joka viehättää asiakkaitamme, hotellinjohtaja Satu Näsärö kertoo.

Pääkaupunkiseudun hotellihuoneille on nyt kova kysyntä. Vaakunan alkava laajennus tuo kaivattua lisäkapasiteettia kovalla käyttöasteella pyörivään hotelliin.

– Uusien huoneiden myötä voimme tarjota asiakkaillemme lisää majoitustiloja Vaakunan hengessä ja Helsingin parhaalla paikalla, Näsärö sanoo.

Kansainvälinen matkailu kasvaa vastuullisena pidetyn kotimaan lomailun ohella. Original Sokos Hotel Vaakuna on siitä harvinainen helsinkiläishotelli, että sen asiakkaista n. 70% on suomalaisia matkailijoita.

Lue lisää RööperiLehden numerosta 14/2019!

Hietalahden Neste K -liikenneasemaa luotsaamaan Kimmo Kronlund

Kimmo Kronlund. Kuva: Pasi Salminen

Kimmo Kronlund otti Helsingin Hietalahden Neste K –liikenneaseman luotsatakseen kesäkuun alusta. Hän on myös Espoon Neste K Viherlaakson kauppiasyrittäjä.

– Hietalahdessa on meneillään massiivinen katuremontti mutta kaikki remontit loppuvat aikanaan, tuumaa rauhallisesti Kimmo Kronlund.

Myymälä on uudistuksen jälkeen hyvässä kunnossa ja paikan päällä tehdyt leivät ovat saaneet suuren suosion.

– Tästä emme tule jatkossa tinkimään tuumaakaan, vaan pidämme huolen, että myymälä on hyvässä kunnossa ja asiakaspalvelu alueen parasta. Tällä saamme ihmiset unohtamaan ulkopuolella olevan remontin ja tulemaan jatkossakin asioimaan asemallamme.

Kimmolla on pitkä tausta vuodesta 1992 ruokakaupan arjesta. Hän on työskennellyt muun muassa K-Citymarket Jumbossa ja K-Supermarket Mankkaalla. K-kauppiasuran hän aloitti 2009 Neste K Viherlaaksossa Espoossa.

Aleksanterin teatterin myynti käynnistyy

Teatterirakennus on edelleen laajassa kulttuurikäytössä: siellä järjestetään mm. teatteri-, tanssi-, musiikki- ja sirkusesityksiä ja tiloissa on myös paljon harjoitustoimintaa. Kuva: Keksi Agency / Tuomas Uusheimo

Senaatti-kiinteistöt avaa tarjouskilpailun osoitteen Bulevardi 23–27 kiinteistöstä, eli vuonna 1879 venäläiseksi teatteriksi valmistuneesta Aleksanterin teatterista Helsingissä. Mittavaa peruskorjausta tarvitsevalle kohteelle haetaan kulttuuria ja sen historiaa arvostavaa ostajaa.

Vuodesta 2005 Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa ollut Aleksanterin teatteri ja 1950-luvulla valmistunut lisärakennus teatterin vieressä ovat myynnissä. Viime vuosina teatterin kuntoa on pidetty yllä mm. kattoremontilla, mutta rakennus tarvitsee kokonaisvaltaisen perusparannuksen, jonka kustannuksiksi on arvioitu noin 40 miljoonaa euroa. Muun muassa rakennuksen kiinteistö- ja näyttämötekniikka tulisi uusia vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Aleksanterin teatterille ei ole valtion omaa käyttöä ja sen vuoksi se myydään. Valtion kiinteistöstrategian mukaan valtiolle tarpeettomista kiinteistöistä voidaan luopua ja omistukseen sidotut pääomat vapautetaan valtion muihin tarpeisiin.

– Kohteen ostaminen, kunnostaminen ja ylläpitäminen tulee olemaan merkittävä kulttuuriteko, sanoo kohteen myynnistä vastaava Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

Haemme osaavaa ja vastuullista uutta omistajaa

Vuonna 1879 venäläiseksi teatteriksi valmistunut Aleksanterin teatteri on yksi Helsingin tunnistettavista maamerkeistä Bulevardilla. Teatterirakennus on vahvasti suojeltu ja sen käyttöä kulttuuritoimintaan ohjaa voimassa oleva kaava.

Lue lisää Rööperin Lehden numerosta 12!

Rööperifest Fredan torilla ja Punavuorenkadulla

Kymmenettä kertaa järjestettävä RööperiFest on Punavuoren ikioma kyläjuhla Fredrikintorilla ja Punavuorenkadulla torstaina 22. elokuuta klo 16.00–22.00.

Fredan torilla on kaksi esiintymislaavaa täydentämässä toisiaan.

Punavuorenkatu on suljettu liikenteeltä ja siihen levittäytyvät lähialueen pienyrittäjät esittelemään toimintaansa ja myymään tuotteitaan.

Ohjelma Fredrikintorin lavalla 16–22

Toimela Brass, Snellun ala-aste, Pelastusarmeijan Temppelin soittokunta, Lighthouse, The Fisherman & The Sea, Emesis, Raija Koso ja Marino & sunrise orchestra

Green Hippo Cafen lava 16–21

Snellun ala-aste, Larry Peninsula, Rap-Mummo Eila, O & M Duo , Janus Hanski. Alkuillan juontaa Marco Bjurström.

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia.

Ohjelmaa lapsille klo 16–19 Punavuorenkadulla

Snellmanin koululla Punavuorenkadulla on ohjelmaa, kahvila, kirpputori ja arpoja.

Punavuorenkadulla on myyntipöytiä ja esittelytelttoja.

Tapahtuman järjestelyissä on mukana joukko vapaaehtoisia punavuorelaisia asukkaita, yrittäjiä ja Punavuoriseura ry. Artistit tukevat juhlaa esiintymällä ilmaiseksi. Tapahtuma on maksuton.

Kesäksi uusia oleskelualueita ja tapahtumia Kauppatorin alueelle

Kauppatorin alueen oleskelualueet kartalla.

Nostalginen Kukkatori ja odotetut Toritanssit palaavat Kauppatorille

Helsingin Kauppatorin alue valmistautuu tulevaan kesään uusilla kokeiluilla ja tapahtumilla. Kesäkuussa kaupunkilaisten iloksi valmistuu kaksi uutta oleskelualuetta. Avajaisia vietettiin Helsinki-päivänä 12.6.

Kauppatorin ja sen lähialueiden kehittämisessä on vireillä useita hankkeita. Alueen lyhyen aikavälin kehittämisestä vastaa muun muassa Torikortteleiden konseptoinnista ja kehittämisestä vastannut Helsingin Leijona Oy.

– Helsingin kaupunki tuo Kauppatorin alueelle julkisia paikkoja oleskelulle, laivojen odottelulle, eväiden syömiselle ja pienille tapahtumille. Ketterästi kehittäen ja kokeillen on myös Torikortteleita avattu ja elävöitetty viimeiset vuodet. Nyt on luontevaa kääntää katse kohti Kauppatoria, kertoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kauppatorin ja sen lähialueiden kehittämisessä on vireillä useita hankkeita. Alueen lyhyen aikavälin kehittämisestä vastaa muun muassa Torikortteleiden konseptoinnista ja kehittämisestä vastannut Helsingin Leijona Oy.

– Kauppatorin alue ja kaupunkilaiset ansaitsevat parempaa. Nyt päästään etenemään konkreettisin kokeiluin ja toivottavasti harjoitus tulee osoittamaan, että pienillä muutoksilla voi tehdä lopulta paljon, toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Lue lisää Rööperin Lehden Kesälehdestä!

Pyöräkeskus avasi ovensa Kansalaistorilla

Pyöräkeskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen ammattilaisen opastuksella.

Aikaisempina vuosina Kampissa ja Herttoniemessä palvellut pyöräkeskus avasi ovensa maanantaina 20.5. Baanan varrelle Kansalaistorille. Pyöräkeskus palvelee polkijoita syyskuun loppuun asti.

– Halusimme tuoda pyöräkeskuksen palvelut näkyvälle paikalle lähemmäksi pyöräilijöitä. Uusi sijainti ja uudet tilat ovatkin jo ensimmäisen viikon aikana saaneet kiitosta asiakkailta ja ohikulkijoilta. Vuonna 2018 Baanaa pitkin polki lähes miljoona pyöräilijää, joten odotamme lukuisia vierailijoita uudelle pyöräkeskuksellemme, kertoo HKL:n suunnittelija Eeropekka Lehtinen.

Pyöräkeskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen ammattilaisen opastuksella. Pyörän voi jättää halutessaan myös maksulliseen pikahuoltoon. Keskukselta saa lisäksi tietoa kaupunkipyöristä ja käytännön opastusta niiden käytöstä. Pyöräkeskukselta löytyy pumppauspiste ja oleellisimmat työkalut ketjuruoskasta nippeliavaimiin. Henkilökunnalta voi kysyä myös reittivinkkejä ja apua liikennesääntöihin.

Ensimmäisen viikon aikana pyöräkeskuksella onkin ollut hulinaa. Pyöräkeskuksella huollosta vastaavalla Arto Mäkisellä on touhua riittänyt.

– Kyllä täällä on jo ollut kuhinaa. On ollut yllättävää, kuinka vanhoilla pyörillä ajetaan. Jos pyörä on kovin iäkäs kannattaa varautua siihen, ettei varaosia välttämättä löydy kovin helposti. Yleisin ongelma polkijoilla on tyhjät kumit, ja välillä ihmiset hämmästyvät sitä, kuinka täyteen renkaat pitää pumppaa, Mäkinen pohtii.

Lue lisää Rööperi Lehden kesälehdestä, numerosta 10!